Witam

W TS3 gram od niedawna (wolę grać w TS2), nie bardzo tej gry rozumiem. Wiem, wiem, dużo tutaj o tym już pisaliście, ale dalej nic nie rozumiem. Dam taki przykład: Robię rodzinę A. Gram sobie w niej, aż w końcu mi się nudzi i chcę grać w innej rodzinie. Więc robię rodzinę B, chce w niej grać, ale, chcę także, by w rodzinie A nic się nie zmieniło - nie żenili się, przeprowadzali, idt. Używam opcji zmień aktywną rodzinę - i wchodzę w rodzinę B. Po pewnym czasie jednak chcę ponownie wejść w rodzinę A - wchodzę, i okazuje się że dużo w tej rodzinie sie zmieniło. Żeby tego uniknąć wyłączam opcje Postęp historii (czy cos takiego). No i wchodzę w rodzinę B. I mam teraz kilka pytań: Czy jeśli wyłącze opcje Postęp historii, to simowie w rodzinie A będą się starzeć? Wiem, że jest opcja wyłącz starzenie się simów, ale chciałabym, żeby w rodzinie B simowie starzeli się, a w innych rodzinach sie nie starzeli. I drugie pytanie: Mówiliście dużo o tych łatkach, idt., ale nic z tego nie zrozumiałam. Czyli że co, te opcje mają jakies błędy? Jak sie ich pozbyć?
Z góry dziękuję