Myślicie, że Sebastian był nie fair wobec Emmy? Posłuchajcie co musiała znów przeżyć simka.
Nieświadoma niczego Emma chciała pocałować swojego męża, a on lekko się skrzywił, a później wybuchnął. Krzyczał, że jest okropna, nienawidzi jej i nie chce z nią być, kocha Deidre. Emma przez łzy mówiła o Seanie. Sebastian powiedział, że to nie jest jego dziecko, nie chce mieć z nimi nic wspólnego. Wkrótce wyprowadził się z domu pozostawiając Emmę samą z synem.

Sean był bardzo zamkniętym w sobie chłopcem. Nie mógł zrozumieć, dlaczego ludzie odsuwają się od niego. Czuł się inny, gdy nie mógł biegać z kolegami po placu zabaw za dnia. Do tego jedyne "jedzenie", które mu smakowało to sok plazmowy. Wypijał parę puszek dziennie i wciąż był niezaspokojony.

Emma starała się pocieszyć małego synka. Tłumaczyła mu, że jest wyjątkowy, opowiadała na dobranoc bajki o książętach ciemności.

Dopiero, gdy nikt nie patrzył, porzucona simka płakała po kątach i narzekała na samotność.

Pewnego dnia powiedziała "dość". Chciała żyć dalej, delikatnie zmieniła wizerunek, zaczęła bywać po późna w klubach.

Jednej nocy poznała tajemniczego sima - Barry'ego Ternderlove'a. Wypiła parę drinków, poczuła do niego miętę. Całowali się, czuła się szczęśliwa w jego objęciach.

Następnego dnia Emma zaprosiła sima do domu. Nie mam pojęcia jak to się stało, ale w progu zaczęła oskarżać go o zdradę, nie wiedziałam co się dzieję. Czyżby była przewrażliwiona? Nie miala ochoty się z nim spotykać. Nie ufała mu. Parę dni później zauważyłam, że Emma gdzieś się wybiera. Pojechała powiedzieć Barry'emy, żeby zostali przyjaciółmi. (Nigdy nie miałam takiej sytuacji!! Ona to wszystko zrobiła sama z siebie!)
Cóż, wróćmy do Seana. Udało mu się zdobyć przyjaciółkę. Crissy Roses zaczęła coraz częściej bywać u chłopca. Akceptowała jego odmienność, była zafascynowała jego świecącymi oczami. Potrafili godzinami bawić się w domku na drzewie.
Mam nadzieję, że uda mi się ułożyć życie Seana właśnie z Crissy. Zastanawiam się jeszcze co zrobię z faktem ich odmienności. Może Sean wyleczy się w wampiryzmu dla niej?
U Emmy na razie uczuciowy zastój, wciąż myśli o zdradzie. Zajęła się pracą i grą w szachy. Gorzej, bo nie chce przyjść do niej przeciwnik kolejnej rangi! Dzwonię, dzwonię i nic, nie przychodzi .. Chyba z jej marzeń nici.
Horsez - Marta ma prześwietną piżamę!