View Single Post
stare 24.10.2011, 12:49   #65
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Problemy z grą

Ja jutro jadę kupić dodatkowe 4 GB RAM'u (łącznie będzie 8 GB ), może gra trochę przyspieszy. Kiedyś grałam w dwójkę na słabym lapku, grafika się wyświetlała prawidłowo, ale lapek miał tylko 512 MB RAM'u. Gdy mu wymieniłam RAM na 3 GB gra znacznie przyśpieszyła. Liczę na to samo teraz I tak mi teraz gra szybciej pracuje w SV i BP, bo zrobiłam te poprawki do miast, ale poprawek do AP jeszcze nie ma, więc strasznie mi się gra w AP wlecze Jeśli to kogoś interesuje, to powstał już nowszy mod na wyłączenie wspomnień. Dodatkowo, NRaas Master Controller od jakiegoś czasu posiada opcję kasowania wspomnień. Ja ze wspomnień nigdy nie korzystałam. Okazuje się, że wspomnienia raczej nie spowalniają gry, może gra się trochę dłużej zapisuje czy ładuje, ale największy jest problem w tym, że od "Pokoleń" gra ma jakieś problemy z routingiem. Dla niewtajemniczonych, to taka mapa połączeń pomiędzy punktami na mapie. Żeby Sim mógł przejść z punktu A do B, musi mieć po drodze sprawny "routing", EA to nieco skopało, stąd poprawki niezależnych twórców.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem