View Single Post
stare 28.10.2011, 19:00   #11
Sansenoy

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Simki by Kestrel

Zadałam sobie trudu, aby obejrzeć wszystkie Twoje Simki.
Bardzo mi się podobają, i chociaż nie jestem fanką Simek jak spod igły, to patrzyłam na twoje z przyjemnością - no i mam swoje faworytki, np Dinę. Ale mam też garść uwag - mam nadzieję, że weźmiesz to pod uwagę przy następnych prezentacjach. To są dobre, konstruktywne rady - nie krytyka.
Staraj się, aby zdjęcia były jednakowej wielkości i rób odstępy między nimi na 3 -4 kliknięcia enterem. Jeśli nie jest możliwe, aby były jednakowej wielkości, to chociaż wyśrodkuj je - wtedy naprawdę będzie to wyglądało dużo lepiej. Aby wyśrodkować w trakcie umieszczania zdjęć otwórz okno w trybie zaawansowanej edycji i tam po lewej stronie u góry masz ikonki wyrównywania tekstu (takie żeberka w poziomie) - dotyczy to też adresów (linków) obrazków. Musisz zaznaczyć link zdjęcia i kliknąć na te środkowe żeberka. Albo zrób tak centeraaaa[/center] w pierwszym wyrazie center pominęłam nawiasy bo mi od razu centruje się ten przykład i znaczniki []są niewidoczne
Szkoda też, że tak bardzo obrabiasz twarze Simek w programie graficznym, czasem to bardzo razi, a nadmierne poddawanie obróbce odbija się na jakości "wyrazu twarzy" Simki - szczególnie jej nosa. Na wielu zdjęciach twarz jest w miarę ostra, ale nos wygląda jak przez... zaparowaną szybę. Poza tym - czy to jest sensowne? To nie jest konkurs na Miss Foto tylko mają to być zwykłe, realistyczne Simki. Ale to moje zdanie... Uff chciałam rzetelnie podejść do tematu.
A tak na marginesie - śmieszą mnie trochę uwagi rodzaju - za wysoko/za nisko brwi, nie takie oczy, nie takie usta... Gdybyśmy mieli wszyscy taki sam gust, to nasz świat wyglądałby jak planeta... klonów.

Ostatnio edytowane przez Sansenoy : 28.10.2011 - 19:05
Sansenoy jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.