Cytat:
Napisał Joker
Witam wszystkim, mam problemy związane z grą.
Mam w domu dwa komputery - laptop i stacjonarny. Na obu komputerach ma zainstalowane Simsy 3 Zwierzaki ale na obu mam problem. Na stacjonarnym grałem zawsze normalnie, instalowałem dodatki itd. Teraz gdy gram i posyłam swojego simsa do pracy to spędza tam około 2-3 minut simowych i wychodzi stamtąd. Nie chce wracać - myślałem, że to problem spowodowany dodatkami więc usunąłem folder z modami - niestety sytuacja się powtarza. Mam tylko płytę ze Zwierzakami więc nie wchodzi w grę reinstalacja całej gry. Może ktoś coś zaradzi ?
Drugi błąd : Na laptopie zainstalowałem Simsy 3 Zwierzaki i jest ok - można tworzyć, można edytować miasto ale gdy wchodzę w tryb życia - mija kilka simowych minut - obraz się zacina i wyrzuca mnie do pulpitu - Aplikacja Sims przestała działać czy coś takiego. Tak jest za każdym razem. Laptop jest naprawdę mocny - 4 GB Ramu, karta Radeon HD 5470, procesor Intel Core i5 2,53 GHz. Jaki może być powód tego ? Warto dodać, że osobie której pożyczyłem grę - działa bez problemu.
Z góry dzięki za jakąś pomoc.
|
Niestety tylko usuniecie wszystkiego i wgranie wszystkich simsow od nowa, od poczatku. To najczesciej pomaga niestety. Usun tez wszystkie mody i dodatki jesli takowe masz.
Co do drugiego problemu, to pokombinuj z grafika. Wylacz renderowanie zaawansowane i wygladzanie animacji, zresetuj gre i zobacz jak bedzie. Wylaczaj tez inne programy gdy grasz w simsy.