Hmm... dwa problemy mam. Obydwa związane z grafiką. Zaczęło się po zmianie rozdzielczości na "moją", ale po powrocie do domyślnych ustawień nic się nie zmieniło. Reinstalacja = zero efektów. Komp nowy, czysty, karta graficzna OK (nie powiem, nawet kupowana pod simy i rysunek komputerowy), więc wszystko powinno być git. A jednak nie.
Pierwszy, dość absurdalnie brzmiący problem - znikają mi domy

Gram rodzinką, tasiam za jednym z dzikich koni, który doprowadził mnie do domu 'koleżanki', kej, sam tam został, ja simką wróciłam do domu, następnego dnia sytuacja się powtarza, z tym, że nie ma domu o_O jest skrzynka i kosz na śmieci - nie ma samego budynku! po prostu trawa. mogę tam normalnie podejść. Jakiś czas później na miejscu domu pojawił się duży, pokrywający całą parcelę, niebieskoszary prostokąt. Kosz i skrzynka zniknęły. Tak samo zniknęło mi jeszcze kilka domów... No i od początku gry zauważyłam brak rogu ulicy przy którym mieszkam...

Ludzie, miasto mi znika!!! O.O Nie chcę mieszkać na polu niebieskoszarych prostokątów... I ja jedna ze swoim domem, świetnie.
Drugi problem - pod odpowiednim kątem i w odpowiedniej odległości, przez całą moją parcelę przebiega jasnoszara krecha. T.T taki jakby płotek... sięga +- do kolan simów, trochę wyższy jak szerszy.. I znika... Grr. I znów się pojawia - troszkę przerywany jest.. jakby się zacinał... Przez to można przechodzić, etc... ;/
Może to fragment krawężnika z zaginionego rogu ulicy? xDD
No nic, jest ktoś w stanie coś zaradzić?
Gdyby były potrzebne zdjęcia - jestem w stanie je skombinować, nie ma problemu. D: