Masz mody? Bo jeśli masz wadliwego moda lub dodatek z sieci, i po reinstalce oddasz to do gry, to efekt będzie ten sam. No a jeśli zapis zdążył się już popsuć to i tak go nie uratujesz. Niby możesz spróbować przenieść ludzi do innego zapisu z modem NRaas Porter, ale jak już zapis się popsuł na amen, to nie wiem, czy się uda.
Na mts odsyłają w sytuacjach problemowych do takiego standardowego poradnika, żeby najpierw wyczyścić cache gry, jeśli nie pomoże to zabrać mody... No i jeśli to pomoże to stopniowo oddajesz mody aż się dowiesz, który zawinił. Jeśli i to nie pomoże, to trzeba zresetować folder gry w Documents and Settings.
Gdy ja miałam problem, to okazało się, że mam wadliwe wzory z tsr. Do tego podczas naprawy plików package rigFix'em, popsuł mi się jeden żyrandol. Nie zauważyłam tego wcześniej, ale teraz podczas drobiazgowego sprawdzania dodatków, Dashboard mi podświetlił ten żyrandol. Pamiętacie jak narzekałam, że gra mi się straaaasznie wlecze w AP? No to teraz chodzi niemal tak płynnie jak w SV czy BP. Także czystki warto robić