View Single Post
stare 21.11.2011, 15:27   #254
ginsei

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Problemy z grą

Anie, a jak stoisz z defragmentacją dysku? Bo to, że ci się AP przycina, to prawdopodobnie dlatego, że komputer ma za dużo danych do zczytywania z dysku (w pozostałych miastach nie ma tyle zwierząt). Masz również spore przycinki przy edycji stylu? Bo przy tym też gra sporo informacji pobiera z dysku.

Ponadto obawiam się, że ta karta graficzna niewiele ci pomoże - u mnie jest dwa razy słabsza niż ta, co zamierzasz kupić (czyli koło dwa razy lepsza niż twoja aktualna), a z tego co się orientuję, lepiej ci gra chodzi niż u mnie (możliwe, że z powodu modów). Mnie się w SV przycina z lekka, zwłaszcza o północy (ale to pewnie dlatego, że na początku historii grałam panem macho, co każdej robił dziecko, więc Simów z jego lędźwi sporo mam w mieście).

A co do ramu - nie kupuj. Żadna aplikacja nie wymaga więcej niż 2GB ramu. Więcej ramu jest potrzebne grafikom, nie graczom. Gracze potrzebują miejsca na dysku, dobrej karty graficznej (która obsługuje daną grę) i dobrego procka, żeby nadążał z tym wszystkim
ginsei jest offline   Odpowiedź z Cytatem