Nie mają słabych programistów, tylko leniwych... Odwołam się chociażby do tego routingu. Koleś, który naprawia routing napisał, że jak się otworzy w CAW BP i załaduje mapę routingu, to poważne błędy są od razu w tym kadrze, w którym się miasto załadowuje... Wniosek? Oni w ogóle nie ładują map routingu! Nie sprawdzają, czy routing jest poprawny, mają to w "D". A te niedokładne malowania brzegów światów pędzlem zabraniającym Simom chodzenia w tym miejscu, to już w ogóle wtopa... Pomalują niedokładnie, więc zostaje sobie np. malutka dziurka.... W tą "dziurkę", gra może wpakować jakiegoś wygenerowanego Sima, no baristę np. Koleś nie może nigdzie pójść, bo dookoła jest ten pędzel... Spowalnia to grę... Gra musi tworzyć wielu baristów, żeby któryś dotarł w końcu do pracy.... No ale pominąwszy to, to łączenia dróg ze sobą, głównie na skrzyżowaniach, w wielu wypadkach są nieprawidłowe....
A wracając do karty grafiki, to jutro ją kupuję, zamówiłam w sklepie... Będzie to GV-N460OC-1GI, czyli właśnie ta, o której wspominałam, tylko od producenta "Gigabyte", więc ją sobie inaczej nazwali, ale jest na podzespołach NVIDII. RAM'u na razie nie ruszam, faktycznie 4GB to dosyć sporo. Może kiedyś spróbuję pochodzić po komisach, ale jakoś mi się nie spieszy... Co do defragmentacji dysku, to ja, że tak powiem, nie mam "syfu" na dysku.... Regularnie czyszczę rejestr i dane programów programem CCleaner i defragmentuję dysk. Poza tym testuję dodatki nieoficjalne i mody programem Dasboard, więc można powiedzieć, że mam raczej czysto na kompie. Przycinki mam od "Pokoleń", trochę je niwelują poprawki miast z mts, ale w Appaloosa Plains nie da się grać pomimo poprawek do tego miasta. Wlecze się strasznie. Jeśli komuś się nie wlecze, to nie wie jakie ma szczęście