Odp: Jak mieszkają sławni i bogaci - rodzina Striker.
Nie podoba mi się. Według mnie to nieudolna próba stworzenia bardzo nowoczesnego mieszkania.
W przedpokoju jest zbyt duży miks wzorów oraz zbyt wiele szarości. Ściany bardzo gryzą się ze schodami oraz jednocześnie podłogą, lampa nad schodami wygląda, jakby znalazła się tutaj przez przypadek.
Salon jest straszny. Jeśli stosuje się wiele mocnych kolorów to trzeba pilnować, by ich stopień nasycenia był mniej więcej podobny. Tutaj zaś mamy delikatne odcienie na kanapie i fotelu połączone z bardzo mocną zielenią na krzesłach. Ściany i podłogi w tym połączeniu wyglądają jakby były brudne.
Kuchnia wygląda nawet w miarę, poza tym dziwnym kolorem oświetlenia, który męczy wzrok nawet na zdjęciach. Nie chciałabym przebywać w tym pomieszczeniu dłużej niż kilka minut.
W sypialni popełniono te same błędy. Miks niepasujących do siebie kolorów, jakby brudne ściany. Brakuje mi tutaj, oraz jednocześnie w całym mieszkaniu, przełamania kolorystyki jakimkolwiek ciepłym kolorem, czy nawet drewnem. Dobrze urządzone nowoczesne, sterylne wnętrza w jakiś sposób przyciągają, twoje zaś mocno odpychają.
Pokój dziewczynki - to samo. Brudne kolory, brak przełamania całości jakimkolwiek ciepłym odcieniem, drewniane okna w takim wnętrzu wyglądają trochę jak z innej bajki.
Łazienki są*w miarę poprawne (poza pralką w oknie), jednak jeśli już są sławni i bogaci, i posiadają apartament mogliby mieć osobne pomieszczenie na pralkę.
Jeszcze jedna drobna rzecz, która wyszła w rzucie - przejście do siłowni z łazienki? Nie powinny być osobne wejścia, ewentualnie odwrotnie?