View Single Post
stare 27.11.2011, 17:36   #824
Violette
Guest

Domyślnie Odp: Dziwne zdarzenia :D

U mnie było sporo śmiesznych sytuacji
1. Miałam dwoje nastolatków, którzy się ze sobą umawiali i mieszkali razem (bo wyprowadziłam mamę tej dziewczyny i ojca tego chłopaka). I pomyślałam że fajnie będzie jak wezmą ślub jak będą dorośli. Niestety jak dorośli to nie byli zbyt chętni do wzięcia ślubu, (bo ledwo co ta dziewczyna przyjęła jego oświadczyny) więc postarałam się żeby mieli razem dziecko i może to ich skłoni do ślubu. Gdy moja simka była w ciąży zniknęła im obawa, że się pobiorą więc urządziłam im wesele. Mimo, że mieli najlepsze kontakty ze sobą jakie mogli, podczas ślubu moja simka odmówiła zostania żoną mojego sima, natychmiast przyjechała limuzyna, simka wsiadła (sim nie zdążył) limuzyna ruszyła, dojechała do końca ulicy, simka wysiadła i umarła

2. Gdy wprowadziłam nową rodzinę na parcelę, przyszli do nas goście. Miałam jacuzzi na zewnątrz więc do niego weszli i się kąpali. Zaczął lać deszcz i była burza, zapaliło się jedno drzewo, simowie zaczęli wokół niego skakać jak zwykle, jeden z gości (bodajże Mortimer Ćwir) się od niego zapalił i umarł, a mnie pojawił się komunikat, że obcy sim zmarł na mojej parceli.

3. Jedna z moich simek (nastolatka) pewnego dnia położyła się na łóżku i już nie wstała. Nie pomagało anulowanie, wstawianie nowych czynności. Spadały jej wszystkie potrzeby i zeszła z łóżka dopiero gdy przyszła po nią śmierć.
Wtedy doszłam do wniosku, że bez niej to nie ma sensu i postanowiłam zabić resztę rodziny. Ponieważ nie grałam kodami to postanowiłam że usunę simom wszystko z domu i w końcu umrą. Najpierw umarli rodzice, została tylko babcia i wnuczka. Nagle przyszedł nie kto inny tylko włamywacz. Pech chciał, że nie usunęłam alarmu antywłamaniowego, bo był gdzieś na boku i nie zwróciłam na niego uwagi. Złodziej wszedł, rozejrzał się po domu, wściekł się że nic nie ma i wtedy przyjechała policja i go zgarnęła xD

5. Kupiłam moim simom nową wannę. Jednemu z nich tak się spodobała, że kąpał się w niej przez kilka dni mimo że był czysty. Po prostu bez przerwy. Wyszedł z wanny i znowu pojawiało mu się okienko "wykąp się" lub "weź kąpiel z bąbelkami". Jak mu kazałam robić coś innego to robił, ale zaraz potem wracał do tej wanny. Robił tak przez kilka dni, dopóki jej nie usunęłam. Wtedy wchodził do łazienki, wzdychał i pojawiało mu się okienko z obrazkiem wanny i napisem "tęsknota za ukochanym przedmiotem".

6. Nie wiem, może to normalne, ale jak dzieci mojego sima dowiedziały się, że zdradził żonę (czyli ich matkę) to gdy się przeprowadził do swojej kochanki to ciągle kradły mu gazetę, gdy mijały jego dom.

7. No i standardowo: simowi mydliła się głowa po kąpieli, dopóki nie włączyłam gry jeszcze raz. Inny za to chodził za długo po plaży na wyspie Twikki i jak robił potem cokolwiek innego np. siedział, albo spał to "piaszczyły" mu się nogi. Trochę to dziwnie wyglądało, jak leżał a przy stopach takie tumany piachu xD
  Odpowiedź z Cytatem