Cytat:
Napisał Searle
Nie podoba mi się to mieszkanie, głównie ze względu na jego kolorystykę. Moim zdaniem szarość i biel, bardzo się gryzie w zestawieniu z różem, turkusem i seledynem.
Co jeszcze mi się nie podoba:
- schody nie mają barierek,
- łazienka na dole jest za ciemna, tak samo jak siłownia,
- szare ściany w pokoju dziecka,
- w pralni brak zasłon w oknach.
|
Cóż, każdy ma inny gust. Ja uważam, że kolor szary, a tym bardziej biały, są doskonałym tłem dla innych, nawet bardzo intensywnych barw. Poza tym, taka kolorystyka mieszkania idealnie pasuje moim simom. Skąd to wiem?
Bo simy mają swoje ulubione kolory i zawsze kieruję się tym aranżując im wnętrza 
Braku barierki nie uważam za błąd w sztuce dekorowania wnętrz, podobnie jak braku zasłon. Cóż z tego, że ich nie ma? Nie są potrzebne zwłaszcza w wieżowcu na ostatnim piętrze. Poza tym niektórzy nie lubią zasłon i firanek, ja w swoim prawdziwym domu w ogóle nie posiadam ani jednego, ani drugiego, choć nie mieszkam w wieżowcu.
Ściany w pokoju dziecka nie są szare, ale w odcieniu przydymionego różu.
Slythia mylisz się. Nie jest to próba stworzenia wnętrza w stylu bardzo nowoczesnego mieszkania. Tworząc wnętrza domów moich simów nie kieruję się stylami, nie zamykam ich w ramy, nie lubię czegoś takiego w grze, ani w życiu. Poza tym co to znaczy próba stworzenia? Mieszkanie jest nowoczesne, a że nie pasuje do Twojego szablonu nowoczesnego mieszkania, to nic nie poradzę. Osobiście uważam, że szablony są be

Z pozostałymi Twoimi uwagami również się nie zagadzam. Dlatego że:
- co do przedpokoju, miks wzorów połączony został kolorem, to jest dopuszczalne;
- w salonie ściany są białe, ja na nich brudu nie widzę, nie widzę też bardzo mocnej zieleni na krzesłach, ten kolor jest raczej stonowany, podejrzewam więc, że to kwestia ustawienia monitora;
- to samo z kolorem w kuchni, jest stonowany, a poza tym lampę dającą ten kolor zawsze można wyłączyć;
- w sypialni, jak i w całym mieszkaniu, są ciepłe odcienie zieleni, poza tym w pozostałych pomieszczeniach jest sporo koloru różowego również w ciepłych odcieniach;
- w pokoju dziewczynki jest akurat najwięcej ciepłych odcieni różu, fioletu i zieleni, ściany to przydymiony róż, ale jeśli wolisz, może być brudny;
- co do łazienek i okien w pokoju dziecka, weź pod uwagę fakt, że to apartament w wieżowcu i nie da się zmienić okien, a zmiana układu pomieszczeń również bywa ograniczona, trzeba kombinować, poza tym nie uważam, że coś powinno być tak albo tak, widocznie chciałam, żeby pralnia była w łazience, i żeby do siłowni wchodziło się z łazienki, a nie odwrotnie.
Serdecznie dziękuję za komentarze, które zaskoczyły mnie, ponieważ moje domki raczej już dawno odeszły w niepamięć
Bardzo proszę nie brać sobie zbytnio do serca moich odpowiedzi, ja już taka jestem, że muszę wszystko wyjaśniać i tłumaczyć.
Dodam jeszcze, że w prezentowanych domku sama również nie chciałabym mieszkać, tyle szarości i chłodnej bieli, a przy tym różu i fioletu, budząc się co rano w takiej sypialni w krótkim czasie popadłabym w głęboką depresję. Na szczęście moim simom to nie przeszkadza, uważam, że właśnie po to jest ta gra, żeby sobie poszaleć.
Dla mnie ta gra to zabawa czego i Wam wszystkim życzę 
Dziękuję za uwagę tym co wytrwali do końca tego posta.