View Single Post
stare 09.12.2011, 16:51   #182
ultraviolence

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Gra się wyłącza - ostateczny temat.

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Możesz spróbować użyć opcji "resetuj wszystko", z moda NRaas Master Controller. Klikasz na Ratusz\Komputer, wybierasz Miasto, i z okienka "Resetuj Wszystko". Potem możesz spróbować znowu użyć NRaas Porter'a. Upewnij się jednak, że masz dobrą wersję tego moda, odpowiednią dla Twojej wersji gry. No i kilka wskazówek...

1. Zmień aktywną rodzinę na jakąś, która ma nie wchodzić w skład paczki.
2. Kliknij na dom kogoś, kto ma się znaleźć w paczce.
3. Spakuj tylu ludzi ilu chcesz, ale jeśli Ci na kimś słabo zależy, to lepiej jest go nie brać, bo im mniej ludzi w paczce tym lepiej.

No i tradycyjnie polecam swój poradnik na ten temat...
http://forum.thesims.pl/blog.php?b=221

Jednak od instalacji Zwierzaków nawet ten poradnik nie pomaga. Zrobiłam czystki w modach i wielu się pozbyłam, ale to nic nie dało. Gra wywala się do pulpitu po 30-40 minutach grania, a czasem znacznie wcześniej. Robi to zupełnie bez ostrzeżenia, więc zapisywanie gry co 5 minut, to podstawa. Dzieje się tak, jak dotąd, tylko w Appaloosa Plains, moje stare zapisy, sprzed Zwierzaków, działają.
"Resetuj wszystko"? Czyli zresetuje wszystkich simów w mieście, tak? Ok, jutro spróbuję. Moja wersja gry to 10.0.96.013001. Nie wiem natomiast jak jest z tym Porterem, ale jego wielkość wynosi 138kb. Wydaje mi się, że jest to wersja zgodna ze Zwierzakami...

Jak używać NRaas Portera wiem z Twojego wcześniejszego posta, bardzo mi pomógł Poradnik też jest mi znany, ale rzeczywiście - po instalacji Zwierzaków niestety u mnie już się nie sprawdza. Ty możesz chociaż pograć 30-40 minut, a ja wcale. Co prawda zawsze mogę rozpocząć nową grę, ale jak sobie pomyślę, że mam znów zaczynać wszystko od nowa, to wolę w ogóle nie grać. Chciałabym pobawić się swoją starą rodziną w Sunset Valley, która towarzyszy mi praktycznie od pierwszej instalacji TS3... Zaraz po wczytaniu tego save'a, gra wywala mnie do pulpitu. W CASie czy trybie budowania wszystko jest w porządku - schody zaczynają się, kiedy przełączam na tryb życia. Nie mam już cierpliwości Pozostaje tylko czekać na nową łatę albo dodatek... Może to coś zmieni. Swoją drogą, jak tak przeglądałam inne fora o simsach, kłopoty z wyłączaniem się gry, zaczęły się od instalacji Pokoleń. Zwierzaki widać też jakieś felerne, bo nie tylko ja narzekam na wysypującą się grę...

EDIT: Dzisiaj przeinstalowywałam trójkę, ale to nie pomogło. Na dodatek teraz dzieje się tak w każdej nowo rozpoczętej grze Po prostu świetnie...

Ostatnio edytowane przez ultraviolence : 10.12.2011 - 18:28
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem