Cytat:
Napisał Pan_Sim
Mam problem z The Sims Średniowiecze.
Przy starcie programu startu (wiem dziwnie to brzmi) pojawia się komunikat "Wykryto zapisane gry i dane z poprzedniej instalacji. Wymagana jest nowsza wersja. W celu uniknięcia problemów zaktualizuj grę do najnowszej wersji przed uruchomieniem gry". Dobra, aktualizuje grę wszystko fajnie pięknie dostaje komunikat "aktualizacja już zainstalowana". Mimo to instaluje, program startu się resetuje i... pojawił się ten sam komunikat! Przycisk startu gry zablokowany. O co kaman?
|
Możliwe, że przed instalacją Średniowiecza po raz kolejny, nie do końca wykasowałeś zawartość poprzedniej gry (mam tu na myśli głównie zapisy z rejestru, które najczęściej wywala się ręcznie). Pewnie zostały jakieś pozostałości i stąd te problemy. Radziłabym Ci usunąć grę poprzez Panel Sterowania, później wejść do rejestru (
Start -> Uruchom -> regedit -> HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> Electronic Arts) i wykasować wszystko, co jest związane z TSŚ (broń Boże nie ruszaj nic, co jest związane z The Sims 3! [jeśli posiadasz je na dysku, będą w tej samej kategorii, co TSŚ, więc
patrz uważnie, co kasujesz]). Dla pewności możesz jeszcze odpalić program
Registry Booster 2 lub
CCleaner, który również pozwoli Ci się pozbyć pozostałości po dezinstalacji.