milkie_way15 a widzisz, zrobił się mały sekret

Dziewucha nazywa się Eugenia. Lubię takie staroświeckie imiona o zachodnim brzmieniu
suomii .Catti. milkie_way15 elwa17 Nraas StoryProgression jest programem, który podmienia oryginalną historię stworzoną przez EA, na nową, dużo lepszą, sprawniejszą i bardziej urozmaiconą. W praktyce oznacza to, że teraz życie, które toczy się w mieście jest sterowane przez StoryProgression od Twallana, a nie tym od EA. Śluby, dzieci, śmierć, zdarzenia, awanse, prace itd - to wszystko teraz działa dużo sprawniej. Dzięki temu nie ma takich sytuacji jak normalnie, kiedy to miasto było przepełnione emerytami, a dzieci było tyle, co kot napłakał. Dodatkowo nie rodzą się bękarty - historia od EA powodowała, że rzadko simowie brali ślub, rodziło się mało dzieci, a jak się rodziły to były nieślubne i miały nazwisko matki. Teraz większość simów łączy się w pary, na początku są romanse, potem związki, potem małżeństwa, o wszystkim możemy się dowiedzieć z zabawnych informacji pojawiających się w postaci "plotek" w prawym górnym rogu ekranu. Niestety program nie został przetłumaczony na polski. Możemy w opcjach programu zmienić praktycznie wszystko - ilość dzieci, do której mają dążyć pary miastowe, możliwość rozpadu małżeństw albo czy pozwalamy na łączenie się w pary starych i młodych simów. Można też ustawić przypadkowe ciążę pozazwiązkowe, które zdarzają się rzadko, przez to gra jest bardziej realna. Możemy ustawić, czy simowie miastowi mają podejmować szybko pracę, oraz opcje (np. simowie podejmują pracę zgodnie ze swoimi marzeniami, albo idą do pracy tam gdzie rodzice, oraz tam, gdzie najmniej ludzi pracuje). Możemy również wyłączyć wampiry

Program ma wszelkie najpotrzebniejsze opcje ustawione na starcie, więc tak na prawdę wiele nie trzeba grzebać. Ja np. w opcjach zmieniłem tylko to, żeby emerycie nie wiązali się z młodymi, żeby nie było wampirów, żeby żony dziedziczyły nazwisko męża (domyślnie nazwiska po ślubie są dwuczłonowe np. Bella Kawaler-Ćwir) i jeszcze nie pozwoliłem na rozpadanie się małżeństw (ale rozpadanie się nieformalnych związków już mam włączone

) No i mamy dostęp do nagrobków wszystkich zmarłych simów w mieście, jeśli mamy takie życzenie

Jest to na prawdę potężne narzędzie, dzięki czemu dopiero miasto nabiera życia. Poleciła mi je
annie bo ona od dawna już z niego korzysta. Teraz simowie miastowi rozwijają karierę, regularnie awansują, jeśli zapracują i rozwijają umiejętności, które są im potrzebne do pracy. Na prawdę, ciężko opisać wszystkie dostępne możliwości. Jak ktoś będzie potrzebował pomocy z tym narzędziem, to możecie śmiało pisać, ja nie jestem jeszcze znawcą, ale trochę już ogarnąłem, myślę, że
annie też pomoże.

A jak ktoś dobrze zna angielski, to zawsze może napisać do twallana na forum

Poniżej zamieszczam link do samego moda, tam też możecie pisać w sprawie pomocy:
http://www.the-isz.com/nraas/index.p...d-2011-dec-14/
PS:
.Catti. elwa17 ja nie lubię grać małymi rodzinkami, mimo, że jest łatwiej to jednak mało wtedy do roboty
PPS:
eyvee co masz na myśli, mówiąc, że mam czyste zdjęcia?