Kalafjor - ta od środowiska wykłóca się przez to że masz zanieczyszczone powietrze, a zanieczyszczone powietrze jest przez przemysł brudny. Przemysł najlepiej jest usytuować gdzieś daleko od stref mieszkaniowych. Żeby mieć przemysł zaawansowany i wytwórczy, ja robię tak. Robię strefy przemysłowe. Dojazd itp. Zanim zaczną się rozbudowywać wchodzę w podatki i dla przemysłu brudnego robię najwyższy podatek hmm 20.0 chyba. A dla zaawansowanego i wytwórczego na poziomie 6.0 - 7.0. Gdy już się rozbudują i współczynnik P (z tego MHP) jest wysoki to podwyższam do standardu 9.0. U mnie to skutkuje, nigdzie nie mam brudnego przemysłu. Pompy wodne i elektrownie musisz mieć jak najdalej od siebie. Najlepiej gdzieś na skrajach mapy. Powinno być wtedy dobrze. Nigdy nie stawiaj pomp wodnych przy strefach przemysłowych. Kasa na oświatę i zdrowie musi być. Bo jak nie będzie to mieszkańcy będą niezadowoleni i będą uciekać. ja w tym mieście co wstawiłem fotki mam 5 szpitali i 4 szkoły podstawowe, uniwersytet, szkołę średnią i parę bibliotek. Hmm u mnie tylko niekiedy jest pożar w strefie przemysłowej. Weź ustaw sobie w Zarządzeniach miejskich "Instalacja czujników dymu" czy coś w ten deseń. Powinno być mniej pożarów