View Single Post
stare 11.01.2012, 23:10   #245
Malin

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Witam, mam pewien problem w grze, który nie jest może jakiś strasznie poważny czy przeszkadzający w samym graniu, ale bardzo (mnie) irytujący. Mianowicie od wczoraj coś dziwnego zaczęło dziać się z teksturami - głównie ubraniami Simów, ale nie tylko. Po uruchomieniu gry wszystko jest ok, podobnie po prysznicu czy zmianie ubrania. Niestety po kilku minutach (a może nawet mniej...) cała tekstura ubrania rozmywa się. Wygląda to tak:

Dodam, że dotyczy to wszystkich ubrań - ściągniętych z netu jak i maxisowych. Podobne rozmycie tekstury zauważyłam również na trawie (zielona plama) i wannie dla dwóch osób z nagród aspiracji (tu rozmywają się boki). Nie mam bladego pojęcia, co może być przyczyną. Nigdy wcześniej takich problemów nie miałam, nie kopię w opcjach, więc nie wiem, jak i dlaczego to się stało. Szczegóły postaci/terenu mam ustawione na "wysokie", zresztą nie sądzę by sam problem istniał w opcjach, bo po włączeniu gry/zmianie ubrania wszystko jest ok, dopiero po jakimś czasie wszystko się rozmywa.
Problem pojawił się dopiero wczoraj, a gram intensywnie od dość dawna. Nie przeszkadza to ogólnie w grze, nic złego się podczas grania nie dzieje, nie ma błędów itp., po prostu ubrania i kilka innych rzeczy wygląda koszmarnie ;/ Problem jest czysto "kosmetyczny" (wizualny), ale jakże denerwujący (szczególnie podczas robienia zdjęć do albumu - no Simy wyglądają po prostu brzydko i zdjęcie się do niczego nie nadaje). Czy ktoś potrafi mi pomóc? Będę bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam.
Malin jest offline   Odpowiedź z Cytatem