View Single Post
stare 29.01.2012, 21:41   #749
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Oj, coś czuję, że to moja broszka Przede wszystkim, trzeba trochę znać angielski i czytać. Po drugie, klikamy raczej na komputer\Ratusz, niż na Sima. Klikasz na kompa\Ratusz i wybierasz NRaas\StoryProgression... No i teraz tak, Town Options odpowiada raczej za proste opcje, typu włącz\wyłącz, a General Options odpowiada za szczegółowe opcje. Żeby wyłączyć małżeństwa (m)dorosłych z emerytami, idziesz do General Options... No i teraz nie pamiętam jak to jest, ale chyba to będzie w opcjach "Romance". Tam będzie coś w stylu "Allow Yong adults with elders", czy tak jakoś. Z tego co pamiętam, to będzie to w dwóch miejscach. Ja tak "na wyrywki", to tych opcji nie pamiętam. Jak chcesz, to mogę Ci podesłać mój plik konfiguracyjny. Wrzucisz go do mods\packages, a potem w grze w General options klikniesz w import, i mod sam powinien znaleźć ten plik. Ja mam np. ustawione to, by małżeństwa miały nazwiska męża, no i oczywiście mam wyłączone te pary (m)dorosły z emerytem.

Edit:

A komunikaty, to też general options, zjeżdżasz na sam dół i tam będzie opcja "Stories", klikasz, potwierdzasz i wybierasz "None".
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem