View Single Post
stare 04.02.2012, 19:11   #2
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14
Domyślnie Odp: Damy Radę...?

Wreszcie jakaś krytyka
Cytat:
Napisał amelle
przeczytalam calosc i w sumie nie zaciekawilo mnie zbytnio, bo sposob Twoj sposob pisania jest dla mnie za prosty, za lekki, ale to z czasem sie wyrabia ;d [...] znowu zaczely sie dialogi i prostota. i bola mnie te przeklenstwa - dobre przeklenstwa nie sa zle, ale wedlug mnie uzyte sa one tutaj maksymalnie na sile. rozumiem, ze to faceci i w przypadku smierci jakiejs tam osoby nie panuje sie nad emocjami, ale coz, nic na sile
Co do języka, który określiłaś (zresztą prawidłowo) jako "prosty", moje "usprawiedliwienie" jest również bardzo proste - bohaterowie nie należą do bardzo wykształconych i dbających o poprawność języka. Jak zauważyłaś, większość opowiadania stanowią dialogi, toteż i język jest w większości taki, a nie inny Zaś co do przekleństw: wierz, lub nie, ale to, co tutaj zaprezentowałem, to nic w porównaniu do polskiej rzeczywistości (niestety).
Cytat:
Napisał amelle
[...] zdecydowanie ZA DUZO dialogow, a dodatkowo jesli jest ich kilkanascie pod rzad dopisalabym czasami, kto to mowi i jak sie przy tym zachowuje, bo po prostu idzie sie zgubic. popracowalabym tez na Twoim miejscu nad opisami, dopracowywala je i rozbudowywala. w drugim odcinku (?) byla wstawka o tym niebie, jak tam sie styka i tak dalej i to pieknie wyszlo, a potem znowu [...]
Z tym zgodzę się w zupełności. Do niedawna stwierdzenie "opisy w fotostory chrupka" można było śmiało nazwać antytezą. Teraz zaczęło się to zmieniać, aczkolwiek wciąż nie mogę wyzbyć się tych starych nawyków, za co bardzo przepraszam. Co ciekawe, równolegle piszę też inne opowiadanie, w którym staram się, aby większość stanowiły opisy
Bardzo dziękuję za obszerny komentarz
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem