View Single Post
stare 10.02.2012, 22:46   #10
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18
Domyślnie Odp: FTS Newsletter 12[14]

Pamiętacie łzy wzruszenia poprzedniego odcinka?! Pamiętacie metamorfozę domu i ich właścicieli?! Nie?! Nie ma sprawy! Bo dziś, na Waszych oczach, zupełnie nowy odcinek EXTREME HOME MAKEOVER FORUM.THESIMS EDITION!

Ostatnio nasza ekipa gościła w Twinbrook, gdzie pomogła rodzinie Bayless.

Paulina Piernikova
To było coś wyjątkowego! Do dziś pamiętam spojrzenie tej kobiety…. Typowej simowej matki, która troszczy się od dobro swych dzieci. Chcę ujrzeć to jeszcze raz. Mam głód na pomaganie!

W tym odcinku nasi kreatorzy postanowili odwiedzić rodzinę

Alvi w Sunset Valley!

Sunset Valley to niezwykła miejscowość. Położona nad morzem zachęca przybyszów piękną pogodą i licznymi atrakcjami.Jednak nie wszędzie… i tu simowie mają problemy. Podatki idą w górę, mnóstwo simów traci pracę. Czy Sunset Valley dream jest naprawdę over? Nie pozwolimy na to!

Arabella Plum
Tak, Sunset Valley to przepiękne miasto. Znane osobistości, architektura i… ach, ta pogoda! Chcę tutaj zamieszkać!

Kiedy bus naszej ekipy podjechał pod dom rodziny Alvi, oszołomieni szczęściarze wybiegli na zewnątrz! Nie wierzyli, że to właśnie ich spotkało to szczęście. To tak, jakby wygrać milion w loterii!

Iqbal Alvi]
To wtedy właśnie popłynęły mi pierwszy łzy szczęścia. Ja wiedziałem, że to dopiero początek wzruszeń!

Rodzina Alvi składa się z trzech simów: Iqbal Alvi – to szczęśliwy ojciec dwóch synów. Jego żona zmarła dawno temu w nieznanych okolicznościach i samemu przyszło mu wychować dwójkę dzieci. Mimo że stara się z całych sił, czasami po prostu nie wystarcza pieniędzy na utrzymanie domostwa.

Iqbal Alvi
Tak bardzo chciałbym zapewnić moim synom szczęśliwe dzieciństwo… Jednak nie mogę. Nie jestem człowiekiem wykształconym, a praca na wysypisku nie przynosi zbyt dużych dochodów. Kocham moje dzieci tak bardzo…

VJ Alvi to starszy syn Iqbala. Przechodzi okres buntu, jednak jego ojciec zapewnia, że to tylko chwilowe odchyły.

VJ Alvi
No joł ziomy. Mi to tam spoko, ale jakby chata była ładna to i dupeczki można zgarnąć, albo coś, a tak to tylko wieczne „No sory ziom, ale ja mieszkam daleko.”

Miraj Alvi to młodszy brat VJ’a. Jest nieśmiały, a winę za to po części ponosi stan materialny jego rodziny. Czasami nie ma w szkole śniadania!

Miraj Alvi
Czy mogę już sobie iść?

Dowiedzieliśmy się tylko, że bardzo chciałby mieć przydomowy basen! Załatwione!

Teraz rzućmy okiem na ich dom!

Z zewnątrz stara i zabrudzona fasada. Na pewno nie jest ona dobrą wizytówką:

Salon połączony z aneksem kuchenny… no cóż, wyjdźmy stąd nim dostaniemy oczopląsu.

Sypialnia pana domu. Sypialnia jak sypialnia, syf jak syf…

Wspólny pokój braci. Teraz już wiemy, dlaczego nie chcą zapraszać kolegów do domu!

Gwarantujemy, że wszystko, co w tym domu jest złe, brzydkie i cuchnące… ZNIKNIE NA ZAWSZE!
Rodzina Alvis może przez najbliższy tydzień spokojnie odpoczywać na tropikalnych wyspach, podczas gdy my zajmiemy się ich domem!

Jesteśmy w sam raz, bo właśnie nasi projektanci wybierają meble do nowego domu w sieci sklepów IKAE „Ty to urządzisz!”.

Leon Van Wan
Zakupy to coś, co lubię najbardziej! Przetestuję wszystkie łóżka w sklepie, by wybrać te jedyne i najlepsze!

Arabella Plum
Postanowiłam wziąć się za salon i kuchnię. Do tej pory była to mozaika kolorów, ale ja sprawię, że serce ich nowego domu stanie się uporządkowane i czyste!

Paulina Piernikova
Moim zadaniem jest stworzenie sypialni dla VJ’a i Miraja. Od tej pory będą mieli osobne pokoje, w których będą spełniały się ich marzenia!

Budowa ruszyła pełną parą.

Już po kilku dniach można było zauważyć wstępny zarys domu:

Czwartego dnia nasi budowniczy postanowili wykopać dziurę pod basen, zgodnie z życzeniem naszego nieśmiałego milusińskiego. Ze względu na czas praca wrzała dniem i nocą.

Wtedy też właśnie jeden z robotników zauważył coś, co zszokowało wszystkich.

Coś, co odmieni życie rodziny Alvi.

Na zawsze.

A już w następnym odcinku:

Szokujące wyznanie VJ’a Alvi:

VJ Alvi
Bardzo żałuję. Bardzo. Ja nie chciałem zabić mojej matki.

Koniecznie przeczytaj….

Ostatnio edytowane przez Ilona : 11.02.2012 - 11:50
Charionette jest offline