View Single Post
stare 15.02.2012, 12:08   #204
ultraviolence

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Nie mogę uruchomić gry - ostateczny temat.

Cytat:
Napisał beata18ns Zobacz post
Mam problem z programem dashboard, nie mogę go pobrać ze strony mod the sims, a co za tym idzie usunąć wadliwych dodatków. Mam owszem ale starą wersje tego programiku, która zaś działa jakoś niekompletnie niestety.
Spróbuj pobrać go stąd: http://www.thesims3.pun.pl/viewtopic.php?id=24
Nie wiem, czy jest to najnowsza wersja, bo post jest z 2010 r., ale warto spróbować.

Cytat:
Napisał beata18ns Zobacz post
Mam też problem mianowicie mój folder MODS jest pusty, utworzyłam wszystko tak jak kazałaś w poradniku. Ale nie mam nic w folderze MODS od dłuższego powiedzmy czasu, kiedy to przeniosłam wszystko, żeby zrobić aktualizacje, następnie otworzyłam grę chcący sprawdzić czy gra działa i ku mojemu zdziwieniu dodatki z folderu mods nadal były w grze. Wobec tego nie wiem co teraz mam sprawdzać jaki folder. W tym wczoraj utworzonym nie ma nic. Usunełam pliki cache i ten folder thmubails tzn wyczyściłam. Ale nadal mam problem, że gra się nie włącza. Gdzie jeszcze mogą się kryć te dodatki, pliki packages ? bo te automatycznie się instalujące wiem gdzie są.
Jeśli dobrze zrozumiałam (bo piszesz dość chaotycznie), pliki z folderu Mods powinny być w miejscu, do którego przeniosłaś je przed aktualizacją gry. Możesz też użyć wyszukiwarki systemowej, aby zlokalizować "zaginiony" folder. Druga sprawa: jeśli po uruchomieniu programu, dodatki wciąż były w grze, znaczy, że sknociłaś coś z przenoszeniem (albo te dodatki były dodatkami sims3pack, których chyba nie przeniosłaś). Przypominam, że przed instalacją aktualizacji, przenosimy nie tylko folder Mods, ale również i Download. Generalnie widzę, że zrobił się tu niezły bałagan z tymi plikami i jeśli gra się nie włącza, radziłabym ją przeinstalować.