Temat: Nadmorski
View Single Post
stare 20.02.2012, 15:14   #8
Meryam
Archeolog Renesansu

Reputacja: 51
Domyślnie Odp: Nadmorski

Cóż, ja będę nieco bardziej krytyczna niż moi poprzednicy.
Już sama bryła mi się nie podoba. Z jednej strony mam kamienny, wyglądający na stary dom, a z drugiej strony mam nowoczesne okno dachowe na całej szerokości. Nie komponuje mi się to.
Ogród jest fajny, ale miejscami zbyt pusty, widać to szczególnie na rzutach. Dla mnie to jednak drobnostka, bo tam, gdzie są roślinki, są świetnie dopasowane nie tylko do całości, ale również do siebie nawzajem, świetnie
Wchodzę do środka i co? I znowu nagle ze starego, kamiennego domu przenoszę się o milion lat świetlnych w przyszłość. Te style tak się gryzą, że olaboga
Tak czy siak, salon mi się podoba, chociaż dla mnie osobiście zbyt dużo brązu. Fajnie by się to komponowało z niebieskim, a tak to trochę zbyt mdło wyszło.
CO DO CHOLERY ROBI KANAPA W KUCHNI?! I pralka też nijak do całości pasuje. Usunąć te dwa obiekty i byłabym w niebie, psują cały efekt.
Korytarz na dole idealny Chociaż osobiście różu nie znoszę, tak tutaj idealnie pasuje
Pokój nastolatki też jest super, chociaż nie podoba mi się tapeta w paski. Ale to taki szczegół
Korytarz na górze... NAJLEPSZE POMIESZCZENIE W CAŁYM DOMU. Ta gra kolorów, połączenie zielonego i odcieni brązu, olaboga
Łazienka - przeciętna. Zamiast czerni lepiej by wyglądał brąz, albo zamiast bieli - kremowy, który jest na ścianach i podłodze. Ale rozmieszczenie mebli absolutnie w porządku
Sypialnia - fiolet w tym przypadku nijak pasuje do wiśniowej czerwieni. Umeblowanie spoko, ale kolorystyka do wywalenia całkowicie.
Pracowania... I tu pół modernistycznie, pół staromodnie... Nawet nie wiem co mam myśleć o tym pomieszczeniu. Jeśli to miał być nowoczesny dom, to jedyne co tam nowoczesne, to okna. Ale jeśli dom miał być staromodny, to te okna tam w ogóle nie pasują.

Podsumowując, największą wadą domku jest to pomieszanie stylów. W środku wszystko wygląda świetnie (poza drobnymi szczegółami), ale nie wiem jak to ma pasować do tego, co dom prezentuje na zewnątrz.
5/10. Skoro dom to pół modernu i pół shabby, to i ocena na pół.

Meryam jest offline