View Single Post
stare 22.02.2012, 11:22   #4
Aoi

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pasaż handlowy "Gallena" by kubuss

Pora na surową ocenę...
Absolutnie nie podoba mi się bryła. Wielki klocek, taki nie zachęca do odwiedzenia centrum. Poza tym, te schody kojarzą mi się z przeciwpożarowymi. Z zewnątrz ten budynek przypomina mi bardziej stary pensjonat w Pogorzelicy, niż pasaż handlowy.
W holu nie podobają mi się te kafelki i koszmarne rury. Ogólnie zmieniłabym kolorystykę.
W łazience jest tylko jedna toaleta? Nie wyobrażam sobie kolejek do niej. I strasznie tam ciasno. Kafelki też mi się nie podobają.
Restauracja już jest lepsza. Byłaby naprawdę fajna, gdyby było więcej stolików i gdyby one były jakoś rozmyślnie ułożone, a nie porozrzucane po całej sali.
Ta sala sezonowa to fajny pomysł, podoba mi się Tylko dałabym jakieś ozdoby na ściany i wywaliła te rury. Po co one tam są? Teraz chowa się wszystko w ścianach i sufitach, żeby to schludnie wyglądało.
Na pierwszym piętrze toaleta jest jeszcze dziwniejsza. Takie można spotkać na stacji benzynowej, a nie w centrum handlowym Jeden kibelek to zdecydowanie za mało.
Bar jest fajny Naprawdę dobrze wygląda, ale wydaje mi się mały. Jedyne, co bym stamtąd wyrzuciła, to te drzwi. Co one tam robią? I dlaczego akurat takie?
Sklepik z grami. Nareszcie jakiś sklep w pasażu handlowym. Ale jeśli tam naprawdę ma być tylko JEDEN regalik, to zdecydowanie zmniejszyłabym to pomieszczenie. 4 ściany są puste, tylko jeden regał i kasa. To zły pomysł.
Drugie piętro i W KOŃCU sklep z ciuchami! Sklep ogólnie wygląda dobrze () ale nie wiem, czy chciałoby mi się drałować po schodach zewnętrznych aż na drugie piętro, by kupić sobie bluzkę. Albo sklep powinien być niżej, albo wypadałoby wstawić windy i schody ruchowe WEWNĄTRZ budynku.
Na rzutach widzę, że H&M jest trochę zbyt pusty, wstawiłabym tam więcej wieszaków.

Ogólnie słabo wypadł w moich oczach ten projekt. Moja ocena to 3/10.
Aoi jest offline