View Single Post
stare 22.02.2012, 16:06   #9
ultraviolence

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Big Modern by Lubie

Nie mam zastrzeżeń co do bryły – jest prosta, wszystko się jakoś w miarę ze sobą łączy, chociaż wydaje mi się, że nie uchwyciłeś jej w całości (szkoda).

Obraz z mostem kompletnie nie trafiony – głównie przez kolorystykę, bo styl jest w porządku. Widzę w tym miejscu jakieś czarno-białe zdjęcie - wtedy lepiej komponowałoby się z całością.

Kuchnia: te kafelki zdecydowanie bardziej pasowałyby do jakiejś łazienki. Poza tym, wydaje mi się, że jest jakaś taka strasznie sterylna. Rozumiem, że modern = nowoczesność, minimalizm, zero przepychu i innych bajerów, ale przydałoby się parę dekoracji ożywiających to szaro-białe wnętrze… A jak nie dekoracje, to chociaż jakieś mocne, jednolite akcenty kolorystyczne, które przełamałyby tę monotonię (ale nie więcej niż jeden kolor, bo wtedy zrobi się sieczka). Lodóweczka jest cacy.

Co tam robią te liściaste kule? Forma jest dobra, ale roślinności topiarycznej w domu mówię stanowcze: nie. Na moje oko, takie coś bardziej pasuje na balkon, taras albo do ogrodu, zwłaszcza w części reprezentacyjnej.

Korytarz z podwójnymi drzwiami: mógłbyś się zastanowić i jakoś ładniej go zagospodarować, bo szkoda takiej (dość sporej) przestrzeni na dwie rośliny.

Generalnie wszystko jest rozmieszczone trochę zbyt chaotycznie. Ciężko zorientować się, gdzie się kończy jedno pomieszczenie, a gdzie zaczyna się następne (co jest trochę dziwne, bo wyposażenie jest dosyć skromne). Powiem wprost: zlewa się, nooo! (możliwe, że to wina ujęć – przynajmniej mam taką nadzieję). To Twój pierwszy projekt, jaki miałam okazję oglądać, więc na podstawie jednej pracy nie będę oceniała tego, jakim jesteś budowniczym, bo w gruncie rzeczy może się okazać, że nawet niezłym i wtedy będzie mi głupio Mam nadzieję, że masz w zanadrzu jakieś lepsze projekty, bo ten, szczerze, nie zrobił na mnie wrażenia