Ha, Twoje szczęscie, że jestem nastrojona na czytanie tego typu FS
Cytat:
- Alice, czy wyjdziesz za mnie?
|
Oh, how sweet! :>
Cytat:
Zatrzymała się na chwilę, by powąchać kwiat róży, gdy jej wzrok padł na rabatę naparstnic.
|
Zadałam mojej mamie, siedzącej koło mnie, jedno pytanie: "naparstnica ma właściwości trujące?". Potwierdziła...
Ale dlaczego niania chce ją otruć?! Ne rozumiem tego - jeszcze wcześniej czytałam, że przecież chce jej szczęścia
Cytat:
Nachylił się nad wanną, zatkał odpływ, a następnie odkręcił kurek, by nabrać ciepłej wody.
|
Cytat:
Pożegnaj się z Brytanią, będziesz miał z nią na trochę spokój.
|
"Na" jest tam potrzebne? Bo mi się nie wydaje.
Zaczęłam zastawiać się, skąd wziąłeś pomysł na wygląd pomieszczeń - jakiś tytuł może? Bo takie opisy oddające klimat pomieszczeń zdarzają się w sumie rzadko i zauważam je głównie w nowych książkach młodzieżowych (typu "Cień wiatru" Zafona i "Century" Baccalaria).
Dobra, prócz tych dwóch pierdółek odcinek bardzo dobrze napisany i poprowadzony. No i nareszcie czuję coś na kształt sytości i wyczerpania tematu. Ośmielę się rzec, że wyszło idealnie, chociaż, nie da się ukryć, trochę ubolewam nad długością, ale z drugiej strony... Miło się czyta i z pisarskiego punktu widzenia też bym stwierdziła, że "tyle wystarczy".
Dawaj szybko kolejny!
Ostatnimi czasy w moim mniemaniu mało kto jest w stanie mnie tak oczarować, żeby dać maksimum punktów. Witam w elicie

10/10
Coś mi się zdaje, że jak już dobrniesz do ostatniej kropki, "Alice" trafi na krótką listę moich ulubionych FS