View Single Post
stare 10.03.2012, 19:22   #10
Irbis

Reputacja: 14
Domyślnie Odp: Zostań gwiazdą - wrażenia z gry

Cytat:
Napisał Clever369 Zobacz post
Dodatek jest ciekawy, jednak powinien się już znaleźć w Karierze bądź w Po Zmroku.
Oceniam na 4/10 jako jeden z gorszych dodatków.
Zgadzam się, że jest to jeden z gorszych dodatków, bo bardzo niewiele wnosi do gry. I zgadzam się, że powinno znaleźć się to w jednym z poprzednich dodatków. Ilość nowości w tym dodatku nie jest adekwatna do ceny. A biorąc pod uwagę ilość obiektów, ubrań i fryzur, to wydaje mi się, że odpowiada to mini packom jakie wydawane były do The Sims 2.
Do tego dodatku byłam zniechęcona już od pierwszych zapowiedzi. Śmieszne mi się wydawało, że robią dodatek, który zaczyna się i kończy na trzech nowych karierach i śmieszne mi się to wydaje nadal. Ponad to, jakoś nie mogę oprzeć się wrażeniu, że te kariery szybko się znudzą. Ale cóż ...
Dodatek ma też swoje zalety i choć grałam krótko, udało mi się kilka z nich odkryć.
Jak już pisałam, podoba mi się miasto. Zauważyłam też, że na parcelach publicznych pojawia się więcej simów (muszę to jeszcze sprawdzić w innych miastach). Meble i inne obiekty są ładne. Zauroczyły mnie budynki mieszkalne. Domki są urocze: eleganckie a zarazem takie ... swojskie.
Grałam dziś chwilę i moja simka wybrała się na festiwal do parku. Jest tam scena i właściciel obiektu wchodzi na nią i zapowiada występujących. Przed sceną zebrało się sporo simów, jednym występ się podobał, innym nie (mojej simce akurat się nie podobał).
Odkryłam też, że w karierze piosenkarza irytujące są te śpiewane telegramy. Moja simka co chwilę dostaje zlecenie na śpiewany telegram, bo na przykład ktoś akurat skończył ćwiczenia na siłowni i trzeba mu pogratulować. Przyznaję, że bawiło mnie to, ale tylko na początku.

Ja nie oglądałam i nie czytałam zapowiedzi dodatku, wiedziałam jedynie o trzech karierach i paru obiektach, co przyjęłam zdecydowanie na "nie" i niczego więcej się po nim nie spodziewałam. Może dlatego łatwiej jest mi odnaleźć jego pozytywne strony. Jednak odkąd znam się z serią The Sims nigdy nie zastanawiałam się, tak jak teraz, czy nabyć dodatek czy nie. Dzisiaj nie jakość, a ilość się liczy i chyba nic na to nie poradzimy.
No nic to ... i tak uwielbiam tą grę

Ostatnio edytowane przez Irbis : 10.03.2012 - 19:24
Irbis jest offline   Odpowiedź z Cytatem