Magi C , Corn 1 , .
Upadki i Przebudzenia cz.8
Doszła do domu , przebrała się i ktoś zadzwonił do drzwi. - tak?- Zapytała.
- Proszę otworzć! To ważne! - Otworzyła drzwi i do jej domu wtargnęła dziennikarka z uśmiechem na twarzy. Poprawiła fryzurę i zaczęła - Podobno do drnka wsypała to pani Sandra Gridde (ta *****a z serialu). Co pani o tym sądzi?- Zabrzmiał pełen podniecenia głos. - Niewiem.... nie mam ochoty na wywiady. A teraz myślę , że już sobie pani pójdzie.- Wypchnęła ją i zatrzasnęła drzwi. Potem zadzwoniła do Leny i pojechała do dzielnicy showbiznesu w całkiem inne miejsce.
- Witaj Renato. Usłyszała znajomy głos , obróciła się i zobaczyła starą przyjaciółkę.
- Mary , jak dobrze Cię widzieć. Wiesz... mów mi Carmen. Kilka tygodni temu zmieniłam imię i nazwisko... a co u ciebie?
- Ach. Spełniły się moje marzenia! Zostałam projektantką mody , oraz je organizuje , dobieram modelki i takie tam.
- To cudownie. Kiedy mogę zobaczyć twój pokaz mody?
- Jutro o 18.30- Jej wzok utkwił na Carmen. Oglądała ją i myślała.
- Heeej! Tu ziemia! Co mi się tak przyglądasz?
- A. Tak sobie pomyślałam , że byłaby z Ciebie świetna modelka. Tak! Przyjdż dzisiaj.... a skoro już tutaj jesteś to może teraz zrobimy próbę. No... chyba , że się nie zgadzasz?
- A... ale. Tak , oczywiście z chęcią! Może być fajnie.- Carmen nie zaprzeczała i była zadowolona , że ktoś w reszcie ją zauważył.
Przymierzała piękne suknie , chodziła po wybiegu , nie zdawała sobie sprawy jak dobrze jej to wychodzi.
Po pokazie mody jej zdięcie ukazało się w gazetach pod tytułem" Mary Kieffer (przyjaciółka Carmen) umie dobierać modelki. Znowu reporterzy , wywiady. Och... upadła na swoje łóżko . Miała już dosyć wywiadów. Rano zatrudniła kamerdynera i pojechała do miasta na zakupy. Spotkała tam Dann'ego Gothera , który złożył jej prppozycje o pozowanie w jego zdięciach.- Ja? W Pana zdięciach? To dlamnie zaszczyt! Będę na pewno.- Odpowiedziała Carmen , żeby wrócić z miasta potrzebowała ciężarówki. Kupiła nowe meble , dodatki itp.itd.
Po długiej kąpieli i wizycie w solarium Carmen założyła krótką mini i sexowny top udając się do dzielnicy showbiznesu. Wzięła udział w castingu na piosenkę. Przeszła. Jej kariera modelki zarówno jak i piosenkarki rosła. CDN
|