Wczoraj kupiłem ten dodatek i zostałem mile zaskoczony. Na początku, jeszcze przed premierą sceptycznie podchodziłem do kupna, ale po przeczytaniu kilku opinii w tym temacie, zdecydowałem się na zakup

.
Miasto jak dla mnie jest śliczne, ma dużo wolnych przestrzeni, ładne parcele domy, widoki. Chyba nic bym w nim nie zmienił. W CAS'ie jest już troszkę gorzej ilość ubrań i fryzur nie powala, ale żeńska garderoba (bo tylko ją zdążyłem wczoraj sprawdzić), uzupełniła się o parę fajnych ciuchów. Zauważyłem też, że został nieco zmieniony skin simów, wydaje się bardziej naturalny.
Cieszę się, że to nowe miasto wręcz tętni życiem, na parcelach wreszcie jest sporo simów.
Stworzyłem simkę w stylu retro i postanowiłem, że będzie piosenkarką rozpocząłem karierę i pierwsza rzecz, która rzuciła mi się w oczy to ten ochydny uniform i czapeczka. Na szczęście da się zaprojektować nowy strój, bardziej dopasowany do mojego gustu ;D. Na początku zlecenia są nudne, te telegramy troszkę denerwują. Ale koncerty i występy dla napiwków są naprawdę fajne. Moja simka miała okazję wystąpić na dwóch koncertach i już wiem, że jest to bardzo fajne urozmaicenie. Podoba mi się to, że piosenkarz/piosenkarka podczas koncertów mogą nie tylko spiewać, ale także wdawać się w interakcje z publicznością. Co prawda nie sprawdzałem trybu kupowania, ale w klubach dostrzegłem całkiem fajne nowe obiekty, szczególnie spodobał mi się mechaniczny byk.
Wykryłem tylko jeden błąd, a mianowicie bardzo często nie słychac piosenki śpiewanej przez moją simkę, na szczęście restart gry naprawia ten bug.
Podsumowując, dodatek bardzo mi się podoba, wydaje mi się że w miarę się postarali. Nie mogę się doczekać, aż wypróbuję nowe kariery!