@ajkus nie usunie Ci się żadna rodzina, też gram w jednym otoczeniu wieloma rodzinami, odwiedzają się nawzajem, swatam ich ze sobą, zapraszam na imprezy itd. i ciągle żyją i mają się dobrze bo całe miasto jest dynamiczne. Jedynie jak masz włączony postęp historii to jest ryzyko że się jakaś rodzina przeprowadzi do innego domu, ale to jak bardzo długo nią nie grasz. Zmieniasz aktywną rodzinę zwyczajnie przez edycję miasta.
Cytat:
Napisał eyvee
A ja mam pytanie troche z innej beczki dotyczace the sims 3.... otoz pobralam przecudowne miasto, dziala ma duzo domow i wszystkiego - ale jest jeden problem - autor za duzo poustawial swiatel przy ulicach i wszedzie jest strasznie jasno w nocy,a to troche psuje klimat....jest jakis sposob by sie tego pozbyc? chcialabym na dluzej moja familie tam zakorzenic, ale ta jasnosc naprawde denerwuje  a nie bede przeciez latala kamera i klikala na kazda lampe "usun to" a i tak efekt zostaje...  help
|
Lampy usuniesz edytując parcele na których są wstawione a poza parcelami w trybie edycji otoczenia przy opcjach ozdób otoczenia (ikonka z kartką i długopisem chyba).