Cytat:
Napisał Liv
(...)
Malin - pytałaś kiedyś, jakiego kompa kupić.
Radziłabym Ci wrócić do tego pytania i podjąć decyzję o zakupie nowego sprzętu, chociażby po to, żebyś była spokojniejsza  (...)
|
Nowy komputer jest już bezwzględnie postanowiony, niestety przypływ gotówki będzie dopiero w październiku i do tej pory muszę sobie jeszcze jakoś radzić. ;/ Niestety na tę chwilę czarno to widzę... :<
Cytat:
(...) Mi takie ciągłe zawieszanie wygląda na zwyczajne niewydalanie Twojego kompa, tym bardziej, że jak piszesz, ma już swoje lata. No i simsy (+dodatki oficjalne +dodatki z neta) są STRASZNIE pamięciożerne. 1 czy 2gb RAMu nałogowemu graczowi nie wystarczą.(...)
|
Oczywiście zdaję sobie z tego sprawę. RAMu mam dokładnie 2 GB, przy tym procek Celeron... Strasznie kiepsko, wiem, ale do tej pory jakoś dawało radę. Śmiem nawet twierdzić, że lepiej, niż przed wymianą grafiki na nowszą, bo wtedy potrafiłam trzaskać w Simsy po kilka godzin, a nawet cały dzień, a teraz po 2 godzinach ja mam takie akcje... o.O Gdyby mi nie było tak bardzo szkoda nowych twarzy moich postaci, to autentycznie wróciłabym do tej starszej karty graficznej. ;/ Nie chcę już inwestować w tego kompa, bo najzwyczajniej w świecie się to nie opłaca (kartę graf. kupiłam używaną, bo nowej po prostu nie było sensu). To też właśnie dlatego mam tylko kilka EP; mój komp by chyba dostał zawału przy ich większej ilości. o.O
Cytat:
(...) Wyłączający się monitor wygląda mi na przegrzanie karty graficznej. Przeczyszczenie komputera od środka (np. sprężonym powietrzem) na pewno by nie zaszkodziło. Tylko pamiętaj - to jest TYLKO doraźne rozwiązanie.
|
Rzeczywiście, przejrzałam kilka stron o przegrzewaniu sprzętu i wszystko wskazuje na to, że to właśnie dzieje się u mnie. Jutro sprawdzę, czy zawieszki będą się powtarzać. Jeśli nie, to będę musiała ogarnąć w jakiś sposób przestrzeń wokół komputera (bo szczerze, to kiepsko to u mnie wygląda w pokoju 2m x 2m...). A jeśli tak, to chyba do tego października przyjdzie mi się pożegnać z grą.
Dzięki za odpowiedź.