View Single Post
stare 20.04.2012, 16:18   #48
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
Domyślnie Odp: MTU! - edycja urodzinowo-wiosenna - regulamin i pytania

Cytat:
Nie każdy ma (chyba ) zestaw kilkudziesięciu masek, diametralnie zmieniających wygląd Sima i pozwalających stworzyć bóstwo. To trochę wyrówna szanse.
... i z maskami czy bez, nie każdy jest w stanie wygrać konkurs, więc nie rozumiem sensu.
Ostatecznie można by zakazać płatnych włosów, bo one też są ładniejsze, a nie każdy ma do nich dostęp. Więc gdzie tu równość szans?

Co do brwi - po co pozwalać na pogrubienie (za pomocą suwaków), skoro można to obejść przez ściąganie takich oryginalnie grubszych?
Jeśli można sobie pozwolić na takie ułatwienie, dlaczego nie ma zgody na maski?

Cytat:
przecież nie zmieni to jej rysów twarzy
Zmieni, bo gdyby nie zmieniało, nie byłoby tego w edytorze rysów twarzy. A jest.

Konkurs dotyczy gry, więc dlaczego patrzymy na to z "ludzkiej" strony? Skoro twórcy postanowili, że zmienianie grubości brwi to jakby "modyfikowanie" simowego DNA, to z tego punktu widzenia też to powinno być zabronione.

MoD ma rację i w sumie szkoda, że w ciągu tych kilku dni dyskusja zamilkła (musiałam coś jeszcze napisać - zrobiłabym to wcześniej, ale nie miałam jak) i nie zostało to rozstrzygnięte na naszą korzyść i na logikę.

Centa, przemyśl to jeszcze raz, żeby przy następnej edycji było już wszystko bardziej oczywiste i zrozumiałe dla nas.

@down: dlatego też moja prośba odniosła się do następnej edycji, bo skoro ta jest od kilku dni w trakcie i Nysia już wstawiła już swoją pracę, to bardzo wątpiłam w to, że coś się w tym momencie zmieni.
Mam tylko nadzieję, że przestawienie naszego punktu widzenia w tych postach nie pójdzie na marne i zostanie rozważone. No a jeśli rzeczywiście nasze powody i wyjaśnienia są sensowne, to liczę na to, że regulamin następnego MTU będzie przerobiony na naszą korzyść

Ostatnio edytowane przez Liv : 21.04.2012 - 10:05
Liv jest offline