Niestety, nie udało mi się rozwiązać problemu z zawieszaniem komputera podczas gry, stosując powyższe wskazówki (i kilka innych). Próbowałam na wszelkie możliwe sposoby: postarałam się o lepsze chłodzenie karty, wydmuchałam kurz, odchudziłam Downloads o prawie 1 GB, zrobiłam reinstalkę... Po tym również było bez zmian, zeskanowałam więc komputer kilkoma antywirusami (znalazło kilka trojanów, ale okazało się, że nie miały one wpływu na grę), przeskanowałam checkdiskiem, zrobiłam defragmentację - nic. Nawet Warsztatu nie dało rady uruchomić. Byłam gotowa robić format dysku, gdy za którymś razem pokazał się w końcu komunikat z błędem, dzięki temu wyszukałam co nieco na MTS. Treść komunikatu brzmiała:
"The graphics adapter in this system experienced an internal error. Please contact your graphics adapter manufacturer for technical support. The application will now terminate."
Tak więc okazało się, że to wina karty graficznej (NVIDIA). Próbowałam przeinstalować sterowniki, niestety nic to nie dało. Znalazłam jednak rozwiązanie - w akcie desperacji przełożyłam do komputera starą kartę i... problem zniknął. Wszystko działa na cacy, nie ma zawieszek, gra chodzi jak przed błędem. Na tę chwilę jestem jednak załamana, bo to oznacza dla mnie dalszy ciąg rozmazanych tekstur i twarzy, no ale przynajmniej mogę jakoś pograć... Nie wiem, co stało się z tamtą kartą. Poza Simsami działała znakomicie, nie mam pojęcia, co ją bolało odtwarzając grę, tym bardziej, że przecież wcześniej w czasie grania, sprawowała się bez problemów.
Nie musiałam pisać tego posta, ale mam nadzieję, że moderator nie uzna tego za spam. Napisałam to, bo może ktoś będzie miał podobny problem i może tutaj znajdzie rozwiązanie. Ja w każdym razie nie znalazłam nic na temat tego błędu na polskich stronach, dlatego skopiowałam jego treść tutaj, aby google mogło go w razie czego wyszukać.
Pozdrawiam.