Mówcie i róbcie co chcecie, bo Polska to wolny kraj, ale ja jestem z wyształcenia technikiem informatykiem i z naszym gościem od specjalizacji nie było przelewek i byle matoł nie miał szans na to aby skończyć szkołę. A Service Pack 3 nie wyszedł bez powodu i można się w niego przecież zaopatrzyć za darmo - co innego gdyby trzeba było płacić to już inna kwestia że możnaby było uważać że Microsoft chce zarobić. Ot co bez niego wiele programów nie chodzi jak należy. Nie wspominając już o bezpieczeństwie systemu, który i tak nawet z SP3 jest narażony a co dopiero bez tego. Ty może nie widzisz różnicy, ale nie musisz jej widzieć gołym okiem
Ps czasem karty dźwiękowe wariują i to nie z powodu doinstalowania SP3 - to już urok Zintegrowanego sprzętu - nawiasem moja zintegrowana karta dzwiękowa hula jak tralala, podczas gdy mój szwagier musiał sobie zakupić nową. Może miałaś coś ze sterownikami.
Pamiętajmy, że zazwyczej problemy stwarzamy my sami chcąc coś zrobić na szybkiego lub przez nieuwagę klikając na coś nawet nie czytając informacji. Mówię z doświadczenia bo np. wykręcałam się tacie że to nie ja psułam mu kompa tylko sam się zepsuł albo jakiś program sam się zechlał

- albo że to napewno wina jakiejś aktualizacji systemu. Co do wersji programu - owszem czasem nie warto - ale tu mowa o systemie operacyjnym. Wyobraź sobie, że pracujesz na wersji XP bez żadnego SP to raczej by Cię krew zalała

. Ja mam płytkę z najstarszą wersją xp-ka chyba i ojjj uwierz o niebo lepiej jest po zainstalowaniu SP3. Ale nie o tym mowa w wątku. Więc nie będę się już rozgadywać.
Edit:
Ten błąd powstaje, gdy system nie może znaleźć pliku źródłowego, aby skopiować go do folderu tymczasowego. co oznacza, że nie może odczytać jakiegoś pliku z katalogu instalacyjnego.
Możliwe, że wystąpił jakiś błąd podczas pobierania pliku aktualizacji. Jedyne co pozostaje to spróbować pobrac aktualizacje z innego miejsca i sprawdzić czy nadal masz ten problem.