View Single Post
stare 04.05.2012, 14:22   #4
Orzechowo

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Skromna parterówka by ultraviolence

Z zewnątrz: Osobiście zmieniłabym kolor dachu. I nie podoba mi się ta część, gdzie jest czterospadowy? Poza tym te drzewa są niepotrzebnie ogrodzone (a jeśli już, to postawiłabym delikatniejszy płotek). Nie bardzo widzę miejsce do odpoczynku, no ale parcela mała, to mówi się trudno. I brakuje mi tylnego wyjścia z domu, prosto do ogródka warzywnego (chyba, że nie widzę), bo simy pewnie muszą dookoła biegać

Sypialnia: O jezu jaka wielka Naciapane wzorkami: rolety w liście (btw jest za dużo okien i przez to za dużo rolet), poduszki w kwiatki, dywan w inne abstrakcje i pasiasta tapeta. Podoba mi się kącik z komputerem. Kolory w porządku, chociaż może trochę za zielono dla mnie I podłoga jest fajna.

Łazienka: Przeogromna! I do tego średnio ustawna, bo ma długość przeciętnego autobusu Fajny prysznic, haha. Znowu się gryzą wzory: dywan w paski, obraz z kwiatami, kafelki w jakieś roślinne motywy, zasłona w groszki i kraciaste szafki. I jeśli już jest taka wielka, to upchałabym tam więcej bambetli XD

Pokój dziecka: W sumie, w porządku. Ale znowu rzuca mi się w oczy zieleń. Pokombinowałabym z odcieniami, albo tę część pokoju pomalowaną na zielono, walnęłabym na biało.

Kącik miłośniczki szycia: No właściwie nie ma co o nim mówić, nie jest zły

Korytarz: Fajny fotel. (Jak mniemam, miało być nowocześnie, więc proszę, nie wpychaj tam tych "wsiowych" kinkietów!)

Kącik dla aktywnych: Fajnie wymyślone, podoba mi się.

Kuchnia: Nie pasują kafelki (swoją drogą, one chyba do niczego nie pasują) i zasłony. I ta żółć mnie przeraża, żółte zostawiłabym tylko górne szafki, żeby dół był jednolity. Fajny kącik do jedzenia. Tylko po co dywan?

Salonik: Gdyby był takiej wielkości, jak na 1. zdjęciu, mógłby być moim pokojem, kanapę już polubiłam . W dalszej części za dużo zebry, a poza tym, po co kładziesz dywan na wykładzinę dywanową?

Całość: Rażą mnie przeogromne pomieszczenia, bo wszystko zostało poupychane przy ścianach, a na środku jest za dużo miejsca (a i tak w większości przypadków nie ma za bardzo co tam postawić). Dużo wzorów się miesza. I na pewno nie nazwałabym tego domu "skromnym"
Orzechowo jest offline