Mam taki problem
techniczny, a właściwie nie mój, tylko mojej siostry. Mianowicie ostatnio zepsuł jej się PC, więc do naprawy, blabla i zmienili jej system na 7 (miała XP). No i teraz ma problem, bo nie działają jej simsy. Ja podejrzewam, że wystarczy ustalić zgodność z XP i wszystko będzie ok (uchodzę w mojej rodzinie za eksperta komputerowego

), ale zanim ja się o tym dowiedziałam komp powędrował do informatyka, który powiedział, że brakuje jakiegoś programu.

No i teraz mam pytanie, o jaki program może chodzić? Ja też mam 7, zgodność z XP i mi spoko chodzą. Ja tam się nie chcę wtrącać, żeby nie było, że podważam kompetencje jakiegoś informatyczka, ale chciałabym jej to zrobić, bo zanim oni zawiozą gdzieś tego kompa to sporo czasu minie. A i jeszcze dodam, że nie działają jej w taki sposób, że klika na ikonkę i nic się nie dzieje.
Edytek: I jeszcze ja mam problem.

Tym razem z grafiką. Nie wiem nawet jak to opisać. Zdjęcia nie mogę dać, bo na screenach tego nie widać.

Chodzi o to, że np. gram i nagle pojawiają się kreski itp. Raczej nie nazwę tego artefaktami, tylko jest tak, że ruszę myszką i w trybie kup/bud pojawia mi się yyy... podwójna siatka? Ruszam myszką gdzieś indziej, jest normalnie, ruszę znowu w to samo miejsce, znowu podwójna siatka. Czasami też woda w basenie jest niebieskimi kwadratami, albo może kojarzycie jest takie pomarańczowe ogrodzenie, a na nim taka jakby druga warstwa, biała. I czasami się dzieje tak, że znika to białe i zostaje samo pomarańczowe. Wiem, że nikt nie rozumie, o co mi chodzi.

Jak już wspomniałam, mam 7, zgodność z XP. Gram na lapcie, wymagania spełnia w 1000000%, na PC z XP nie było takiego problemu. W ogóle w życiu się z takim czymś pierwszy raz spotkałam.