View Single Post
stare 06.05.2012, 10:43   #6
haughton

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: "sadə şeylər" by kubuss

Nie jestem na bieżąco więc moja opinia może nie będzie oparta na obiektywnych podstawach, ale zdecydowałem się pospamować, ponieważ obejrzałem sobie Twoje najnowsze prace i kilka rzeczy mi się nasunęło.
Po pierwsze - gratuluję - widać, że Twoje hobby przez ostatnie lata nie tylko nie zniknęło, ale i rozwinęło się. Masz swój styl budowania i urządzania simowych budowli, który można rozpoznać z daleka. O ile mnie pamięć nie myli pisałem kiedyś, że Twoje domy są zawsze do siebie podobne - i to się nie zmieniło, ale z drugiej strony widać, że ten Twój styl jest coraz bardziej doszlifowany i projekty tworzysz coraz lepsze.

Po drugie - to, co się akurat nie zmieniło to otoczenie Twoich budowli. Ogród jak zwykle - trochę chaotyczny i ubogi, ale tu akurat nie razi aż tak bardzo, ponieważ bryła domu jest ciekawa i przyciąga oko. Co prawda zakratowane okna uważam za niewypał, zwłaszcza okna w kuchni (jedzenie z lodówki uciekało czy ki pierun? ) - ale cóż, nie można mieć wszystkiego.
We wnętrzach królują pastele z dodatkami żywszych kolorów, co również bardzo mi się spodobało, bo dzięki temu są przytulne i ciekawe. Wyjątkiem jest tylko dobór barw w łazience nr. 1 - jak dla mnie za ciemno i zbyt grobowo. Najbardziej podobają mi się sypialnie i hall na górze (chociaż od ścian można dostać oczopląsu -za dużo tych wzorków tam). Widzę też, że kombinujesz dużo z wstawkami przełamującymi standardowe pomieszczenia - bardzo dobry pomysł ze stołem barowym w kuchni i tym łukowatym wejściem - strasznie się mi to spodobało.
Podsumowując - przyjemny i kolorowy projekt, dokładnie w Twoim specyficznym stylu - a raczej w nowej jego odsłonie.
Pozdrawiam
haughton jest offline