View Single Post
stare 07.05.2012, 19:49   #533
Dżiglipaff

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

co do pierwszego, to to pewnie taki kaprys wampira skoro masz już kilku miastowych wampirów, możesz go zwyczajnie zabić
ewentualnie, jeśli zależy Ci na NPCu z przedrostkiem hrabia, możesz zaprosić go do domu, wpisać kod boolProp TestingCheatsEnabled true , kliknąć z wciśniętym shiftem na hrabim i wybrać "cure wampire", stanie się zwykłym simem

co do drugiego, to nie mam pojęcia u mnie zachowajuą sie tak tylko najlepsi przyjaciele moich simów (może ten hrabia ją lubi?) musisz ich ze sobą skłócić. Nie polecam jednak atakować się zbyt ostro, czerwone tło w zdjeciu sima pojawiające się, gdy są na siebie wkurzeni ma głupie skutki - kiedy już minie, kontakty zaczynają rosnąć. Wczyscy moi simowie, których nawiedził kiedyś złodziej, mają z nim teraz bardzo dobre kontakty, bo same zaczęły szaleńczo rosnąć -_-
W którymś dodatku doszła też możliwość blokowania drzwi. Kliknij na drzwi wejściowe i spradz, czy masz opcje "tylko dla mnie" albo "tylko dla członków rodziny". Można to zawsze wyłączyć, gdy zapraszasz gości.

3. Duchy mieszkają w urnach/grobach, więc zawsze przenosząc je na inne parcele, pozbywasz się także i zjaw