View Single Post
stare 16.05.2012, 23:39   #2393
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Opowiadamy jak sobie gramy

Heyka, to znowu ja Postanowiłam pochwalić się rodziną. Od pierwszej odsłony Simsów marzyłam o dużym drzewie genealogicznym, ale nie było to za bardzo możliwe. W jedynce dzieciarnia dorastała za wolno, w dwójce konieczność grania osobno dwiema rodzinami by wychować dzieciaki... no było to nieco nużące. W trójce najbardziej podoba mi się wspólny czas dla całego miasta. Tak więc... Lecę z koksem...

Gram rodziną Darling, oto drzewka... Na uwagę zasługuje fakt, że sporo ludzi w moim mieście decyduje się na życie na kocią łapę... Nie podoba mi się ten fakt i już wprowadziłam do opcji NRaas Story Progression stosowne zmiany. W każdym razie myślałam, że rodzina Landgraab już u mnie wyginęła (nie to by mnie to obchodziło, ja się skupiam na Darlingach i Ćwirach). Jednak okazało się, że Malcolm Landgraab miał dwóch nieślubnych synów, z jakąś babką od Bunch'ów. Malcolm i ta babka już nie żyją, a ja szukałam męża dla Eriki. Trafiłam na jakiegoś Bunch'a, ale oczywiście jak zawsze, kazałam hajtnąć się jemu, a nazwisko przyjął żony. Dlatego zajrzałam w jego drzewo by nie zrobić byka w nazwisku jego starych i się wydało, czyim jest synem... Dałam jemu i jego bratu nazwisko Landgraab, bo gdyby to ode mnie zależało, ich starzy byliby małżeństwem.

To jest drzewo pokazujące losy córki Agnieszki i Erika. Jak widać też miała rodzinne życie, ale nią nie grałam. Tylko na odległość przypilnowałam, by miała syna i córkę. W zasadzie też powinni się nazywac Lada, a nie McIrish, ale już mi się nie chce zmieniać.

Oto Mayra. Była jakimś npc, po prostu ściągnęłam ją do domu, ale podobała mi się...

Roy Eric...

Ich syn, Miles Eric i jego żona Celia

Pierwsze dziecko Miles'a i Celii, John Eric

I córeczka, Agnes

Dzieciaki razem. Do tej pory stosowałam taką metodę, że babki zachodziły w ciążę na 3 dni przed tym, jak pierwsze dziecko miało stać się dzieciakiem z podstawówki, ale odchodzę od tej metody, bo za długo potem czekam na to by wywalić córki z domu

A tutaj rodzice i ich małe dzieci... Roy Eric trzyma Agnes, a Celia nosi Johna Erica...

To by było na tyle. Nie miała to być żadna historia. To bardziej przypomina taką simsową interakcję emerytów... "chwalenie się wnuczętami"...

EDIT:

Dorzucam drzewo genealogiczne męża Eriki, która jest siostrą Miles'a Erica...

Ostatnio edytowane przez anie_1981 : 17.05.2012 - 13:29
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem