View Single Post
stare 18.05.2012, 13:17   #565
Filleable

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Malin, coś kojarzę, że kilka razy tak miałam i się temu dziwiłam. Nie wiem, czy to normalne, czy nie.
Cytat:
Napisał Anique
I jeszcze czasami tak jest, że gdy klikam na jakiś obiekt to wyświetla się menu, aby wybrać czynność do wykonania, ale to menu od razu znika tak, że nie zdążę nawet na nic kliknąć. Muszę wtedy zamykać grę na pasek zadań i jest już wtedy dobrze, ale za jakieś dwie minuty znowu zaczyna mi to znikać. Gdy jest dobrze to jest dobrze, ale jak już złapie fazę na to znikanie menu - nie może przestać.
Miałam tak na PC. Kiedy jest taki czas, że menu Ci znika to zwróć uwagę, czy przypadkiem Ci nie miga diodka Scroll Locka. Bo jak właśnie tak miałam. Nie wiem, jaka jest tego przyczyna, ale właśnie jak mi znikało menu, to migało światełko scroll locka i wtedy wystarczyło, że kliknęłam kilka razy scrolla, żeby się wyłączył i było dobrze.

Aha, no i jak zwykle mam problem. Pojawia mi się on tylko czasami, w tym dziś rano. Jak się najedzie na jakiś przedmiot, z którym jest możliwa interakcja to pojawia się ten kursor (wiecie, o co mi chodzi ). No i czasami dzieje się u mnie tak, że coś mi się zatnie, że wszędzie, gdzie nie najadę kursorem, to jest ten sam, np. ten, że nie ma żadnej interakcji, albo ten, że jest interakcja. Wtedy nie mogę na nic kliknąć. Jak wejdę w inny tryb (opcje, budowanie, kupowanie) to z kolei wszędzie mam ten główny kursor the sims 2 i nadal nie mogę nic kliknąć. Wtedy muszę wchodzić w opcje, zapisać grę i dopiero wtedy jest normalnie. Dziś odkryłam, że wystarczy, że dwa razy kliknę tab, ale to i tak jest strasznie denerwujące, bo czasami gra ma jakiś odpał i cały czas mi się tak robi.

Piękna sygna by Lubie

Ostatnio edytowane przez Filleable : 18.05.2012 - 13:22
Filleable jest offline   Odpowiedź z Cytatem