18.05.2012, 17:33
|
|
Reputacja: 10
|
Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra
Cytat:
Napisał savage
Mam bardzo niefajny problem. Wcześniej go nie było, nie wiem czemu w ogóle powstał. Od kilku dni komputer przegrzewa się, ale tylko gdy gram w simsy właśnie. Mam podkładkę pod komputer, próbowałam nawet go postawić na dwóch pudełkach aby miał "przewiew". Wnętrze komputera czyszczę regularnie. Mam włączonych kilka programów w tle, ale wcześniej nie sprawiały większego problemu. Downloads również przeglądam regularnie i wywalam niepotrzebne pliki. Nie instalowałam żadnych programów, które mogłyby obciążyć procesor, po prostu nic.
Po dosłownie kilku minutach ładowania się nagle komputer się wyłącza. Zauważyłam, że to z przegrzania, od spodu komputer aż parzył w ręce. Ale dziwi mnie to, ze problem występuje dopiero teraz. Nawet nie wiem z czego to wynika..
Próbowałam reinstalki, nie pomogła. Odinstalowałam kilka programów, których rzadko używałam, również nie pomogło. Chłodziłam komputer - działał nieco dłużej, ale koniec końców dalej się wyłącza.
Czy jest ktoś w stanie mi przynajmniej wytłumaczyć skąd mógł wziąć się problem? Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
|
Może warto zainwestować w jakąś pastę termo-przewodzącą? Pewnie już się zużyła i stąd mogą wynikać te problemy z przegrzewaniem się.
|
|
|