Lubię modernistyczne projekty, z których minimalizm nie wylewa się strumieniami. Po obejrzeniu całości z całą pewnością mogę stwierdzić, że Twój dom właśnie do takich się zalicza.
Podobnie jak pozostałym osobom bardzo spodobała mi się bryła. Osobiście zastosowałbym mniej "gładki" kolor w części, która została pomalowana na kolor bladego piasku, moim zdaniem lepiej by pasował. Tak czy inaczej całość prezentuje się świetnie i bardzo reprezentacyjnie. Otoczenie budynku również dobrze pasuje do całości, ja jeszcze bym upchał więcej zieleniny pod oknami salonu, ale to takie moje dziwactwo.

Nawet jeśli inspirowałeś się istniejącym budynkiem to i tak odwaliłeś kawał dobrej roboty.
Wnętrza robią równie dobre wrażenie. W ogromniastym salonie jest tyle światła, że spokojnie można pozwolić sobie na ciemne kolory ścian, które w mniejszym pomieszczeniu źle by wyglądały. Poza tym dużo zieleni, ciepłe kolory, fikuśne tapety - jednym słowem na bogato, ale jednocześnie elegancko. Pozostałe pomieszczenia też utrzymane są w podobnym klimacie, szczególnie spodobał mi się właśnie większy salon, jadalnia, pierwsza z łazienek i sypialnia w której czerwone akcenty ślicznie odcinają się na "spokojniejszej" reszcie pomieszczenia.
Co moim zdaniem źle wygląda: po pierwsze "ikeowska" półka na książki, która przewija się przez cały dom i mam wrażenie że ona jest ruchoma i tak sobie wędruje po ścianach niczym modernistyczny wąż. Po drugie - drewniana konstrukcja w głównym salonie, wygląda bardziej jak niedokończone rusztowanie do mycia okien niż element dekoracyjny i nie pasuje mi do tego wnętrza. Po trzecie - olaboga - ten koszmarnie brzydki ogromny kinkiet, ktory kojarzy mi się z elementem wystroju kościoła albo z logo drużyny harcerskiej. Poza tym łazienka w czerni nie przypadła mi do gustu, oświetlenie trochę pomieszane jeśli chodzi o stylistykę (plus stolik w "romantycznym stylu" nad basenem) i ja osobiście nie powiesiłbym żadnego obrazu nad kuchenką, ale to drobiazgi.

Posumowując - kawał dobrej roboty, widać że włożyłeś dużo pracy w ten projekt.