View Single Post
stare 23.05.2012, 18:51   #2
Malin

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Może to kiepska rada i z pewnością znana, ale zaryzykuję, może jakiemuś nowicjuszowi się przyda, jak tu zajrzy.
Ja też kiedyś ściągałam masę dodatków, z których połowy w ogóle nie było w grze. Miałam wszystko, meshe, tekstury, a przedmiotów nie było. Nie znalazłam wtedy odpowiedzi, ale po długim, długim czasie zajrzałam z ciekawości do folderu Downloads i co się okazało - było tam masę nierozpakowanych plików .rar i .sims2pack! Po prostu - pliki .rar, które ściągałam, zawierały w środku kolejne spakowane pliki .rar lub te sims2pack, o których już nie miałam pojęcia, bo wszystko od razu wrzucałam do Downloadsu. Myślałam, że skoro raz rozpakowałam, to już jest w porządku. A to nie miało prawa działać... Teraz, po ściągnięciu jakichś dodatków, rozpakowuję je wszystkie do jednego nowo utworzonego folderu, po czym wchodzę do niego i zaglądam, gdzie się da, sprawdzam wszystko po kolei, czy gdzieś nie czai się jakiś nierozpakowany jeszcze plik. Od tamtej pory nie mam problemu z niepokazującymi się dodatkami.
Na TSR bardzo wiele tapet i podłóg jest w formacie sims2pack, to też trzeba po rozpakowaniu zainstalować... Sama wiele razy się na to nacięłam.
Może to oczywiste rzeczy, ale, jak wspomniałam, może chociaż jakiemuś nowemu graczowi się przyda.
Malin jest offline   Odpowiedź z Cytatem