Może to kiepska rada i z pewnością znana, ale zaryzykuję, może jakiemuś nowicjuszowi się przyda, jak tu zajrzy.
Ja też kiedyś ściągałam masę dodatków, z których połowy w ogóle nie było w grze. Miałam wszystko, meshe, tekstury, a przedmiotów nie było. Nie znalazłam wtedy odpowiedzi, ale po długim, długim czasie zajrzałam z ciekawości do folderu Downloads i co się okazało - było tam masę nierozpakowanych plików .rar i .sims2pack! Po prostu - pliki .rar, które ściągałam, zawierały w środku kolejne spakowane pliki .rar lub te sims2pack, o których już nie miałam pojęcia, bo wszystko od razu wrzucałam do Downloadsu. Myślałam, że skoro raz rozpakowałam, to już jest w porządku. A to nie miało prawa działać... Teraz, po ściągnięciu jakichś dodatków, rozpakowuję je wszystkie do jednego nowo utworzonego folderu, po czym wchodzę do niego i zaglądam, gdzie się da, sprawdzam wszystko po kolei, czy gdzieś nie czai się jakiś nierozpakowany jeszcze plik. Od tamtej pory nie mam problemu z niepokazującymi się dodatkami.
Na TSR bardzo wiele tapet i podłóg jest w formacie sims2pack, to też trzeba po rozpakowaniu zainstalować... Sama wiele razy się na to nacięłam.
Może to oczywiste rzeczy, ale, jak wspomniałam, może chociaż jakiemuś nowemu graczowi się przyda.