U mnie w Miłowie: Nina jest żoną Dona i jest w 2 ciąży tym razem mnogiej . Mają syna w wieku szkolnym . Dina jest żona Mortimera i urodziła mu bliźniaki natomiast, Kasandra jest w ciąży z Dariuszem Marzycielem nie są jeszcze małżeństwem na razie są tylko zaręczeni. W kwitnących wzgórzach zaś mój sim po ukończeniu studiów wziął ślub z byłą żoną pana Łopatki i mają obecnie już 4 dzieci  2 w wieku szkolnym i 2 w wieku małych dzieci ale jej nowy mąż jest w ciąży i urodzi najprawdopodobniej  bliźniaki kosmitów oczywiście 

. Córkę Pana łopatki wysłałam na studia z jakimś innym simem i obecnie są zaręczeni. Pana Łopatkę wzięłam i chajtnęłam z miastowa której zmieniłam wygląd  i obecnie mają 4 dzieci: 2 normalnych chłopca i dziewczynkę i 2 kosmitów  dwóch chłopców.  Obie rodzinki mieszkają w domach które dla nich wybudowałam.  Grałam jeszcze trochę rodzina zielonka i tam ta simkę która była simoroślą zamieniłam z powrotem w normalnego sima. Jej córkę też jak będzie dorosła zamienię w normalnego sima i przeprowadzę cała rodzinkę na inną parcelę i wybuduje im domek. No to na razie u mnie tyle się dzieje w rodzinkach twórców gry. 
Miłowo:
Obecnie Dina i Mortimer nie żyją . Mortimer umarł ze starości  natomiast Dina przeprowadziła się, do nowego , większego domu wraz ze swoimi córkami oczywiście schowałam jej do plecaka nagrobki.  W nowym domu urodziła 3 dziecko bo zaszła w 2 ciążę z Mortimerem zanim on umarł. Dziewczynki podrosły do wieku szkolnego . Dina zaczęła sobie szukać nowego męża i jak zaprosiła swojego przyjaciela do domu to duch Michała Kawalera ją wystraszył na śmierć i umarła. Do jej domu wprowadziła się Nina wraz z Donem i swoim synem.  Krótko po przeprowadzce Nina urodziła Bliźniaki Chłopca i dziewczynkę. Obecnie wraz z Donem opiekują się, 3 dzieci Diny i 3 swoich dzieci.

łącznie mają 6 dzieci to dopiero jest rodzinka.
Wysłałam Szczepana Marzyciela na studia z Lilianą Przyjemniaczek dobrze się uczą , mają rozwinięte już wszystkie umiejętności i są zaręczeni.
Kwitnące wzgórza:
Julka Łopatka wraz ze swoim narzeczonym są   obecnie na 3 roku studiów i dobrze się, uczą rozwinęli wszystkie umiejętności i narzeczony Julki wykupił im miesiąc miodowy na wyspie Twikki.

Mama Julki, Aleksandra wysłała 2  najstarszych dzieci na studia zaszła w 3 ciążę ze swoim mężem. Jej mąż Adam urodził bliźniaczki Nicole i Sandrę a Edward i Alicja są dziećmi w wieku szkolnym . Natomiast Nicole i Sandra staną się dopiero niedługo dziećmi w wieku szkolnym. Wiem sporo się u mnie w rodzinkach Maxisa dzieje.

W rodzinie Zielonka Róża jest w ciąży ze swoim mężem, Stokrotka dorosła i zmieniłam ją w normalną simkę obecnie mieszka sama, bo Róża z mężem się wyprowadzili i obecnie buduje im dom. W nowym domu Róża urodziła bliźniaki Łucje i Tomka a Stokrotka przeniosła się na przedmieścia. Róża pracuje w karierze muzycznej i dobrze jej idzie . Róża ze swoim mężem po kolei starają się, rozwinąć umiejętności na maksa.