Na pewno miłe urozmaicenie, zwierzęta kocham i nie wyobrażam sobie, żebym ich nie miała w simowym świecie. Był to mój drugi kupiony dodatek do gry, zaraz po CPR.
Jestem zadowolona z psów i kotów. Jak dla mnie bardzo duże (i wystarczające) możliwości edycji, sporo ras, ładne pyszczki, ogólnie bardzo realistyczne te zwierzaki i to na plus. Sporo opcji z nimi związanych, aczkolwiek tęsknię za spacerem z psem na smyczy, nie wiem, to takie prawdziwie psie i naturalne w życiu...
Natomiast uderza strasznie ograniczony wybór pozostałych zwierząt. W jedynce było tego naprawdę sporo: papużki, papugi kakadu, żółwie, iguany (czy inne jaszczury), słynna świnka morska, rybki. Tu mamy jedynie ogromną wolierę dla ptaków, której w żaden sposób nie da się zmieścić w małym domu, a ja chciałabym jakąś małą klatkę np. do postawienia na biurku, z małym ptaszkiem. ;/ W dodatku ten ptak pożera takie ilości jedzenia, że trzeba go karmić kilka razy dziennie, a to strasznie denerwuje i zżera kupę pieniędzy

Świnkę morską kupiłam moim Simom tylko raz, jakoś nie oszalałam na jej punkcie.
Także, moim zdaniem, nic wielce ciekawego pod tym względem... Ogólnie oceniłabym na 6/10 i to wyłącznie za psy oraz koty, bo naprawdę jest w czym wybierać. Ale nic więcej się w tym EP ocenić po prostu nie da...
Ubogi dodatek, jednakże niezbędny, jeśli ktoś kocha zwierzęta.