View Single Post
stare 11.06.2012, 17:51   #287
Malin

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Pomysły na imiona i nazwiska Simów

Nigdy nie nadawałam Simom polskich imion, właściwie sama nie wiem, czemu. Nie mam do nich jakiejś strasznej urazy, ale jakoś mi tak nie pasowały do moich postaci (co innego u innych o.O). Raz czy dwa próbowałam, ale ciężko mi się teraz przestawić (chyba, że stworzę kiedyś jakąś okolicę pod nazwą polskiego miasta ). Uwielbiam za to imiona skandynawskie, a zakochałam się w nich od czasu lektury "Sagi o Ludziach Lodu" Teraz tylko zaglądam na strony z takimi imionami i coś wybieram. Najczęściej się nie zastanawiam - tworzę Sima i przeglądam imiona. To jest impuls, po prostu jak zobaczę jakieś imię, to wiem, że jest ono stworzone dla zrobionego właśnie Sima. Rzadko myślę "może to, a może tamtoo...". Przeglądałam te imiona już tyle razy, że praktycznie znam je na pamięć i ostatnio coraz częściej robiąc Sima od razu nadaję mu imię, jakie mi się samo nasunie.
Co do nazwisk - to koszmar. Kompletnie nie mam pomysłów, więc (wstyd przyznać) biorę do ręki jakąś płytę z muzyką i przeglądam creditsy. Czasem mi się przypomni coś z jakiejś książki, czasem znów wpadnie do głowy jakieś proste słówko w obcym języku... Tak, nazwiska nadaję zupełnie bez polotu
Malin jest offline   Odpowiedź z Cytatem