View Single Post
stare 20.06.2012, 17:09   #636
mucha
Guest

Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Cześć, mam drobne pytanie na temat grafiki.

Chodzi o to, że kiedy tworzę sima w CASie grafika jest dość dobra - widać wszystkie detale, tekstury, ogólnie ubranie, skin, makijaż, włosy wyglądają jak wyglądać powinny. Natomiast kiedy dochodzi do gry simem wszystkie te detale szlag trafia i całość jest rozmazana. Nie dzieje się tak od razu - jak tylko wejdę na parcelę grafika jest okej (no, przynajmniej detale ubrania widać). Rozmazuje się dopiero po chwili (w wypadku zdjęć na końcu posta wystarczyło, żebym wykonała jedną akcję i trochę poobracała kamerą).

Podejrzewam, że to wina karty graficznej (NVIDIA GeForce 2GTS, chyba jedna z tych słabszych, jeśli chodzi o simsy?), mój PC ma już parę lat, ale czy w takim wypadku CAS też nie powinien się rozmazywać? Może to zależy też od czegoś innego, ja wiem sterowniki? (Wstyd, stara jestem a nadal komputery od strony technicznej to dla mnie prawie czarna magia.) Wszystkie opcje są ustawione na wysoką wydajność.

Pytam, ponieważ zastanawiam się czy poza kupnem nowej karty (chyba wolę odłożyć i kupić cały sprzęt) dałoby się coś z tym zrobić (bądź inaczej - czy to definitywnie wina karty graficznej)?

Nie przeszkadza mi to w graniu rzecz jasna, ale zżera mnie zazdrość jak patrzę na niektóre Wasze zdjęcia. ._.

Tutaj daję zdjęcia do porównania:
CAS
po wejściu na parcelę
po zabawie z kamerą - przy okazji widać kropki przy kopaniu dołków; podobnie dzieje mi się przy obrazach.
  Odpowiedź z Cytatem