1. Co sądzisz o wakacjach? Czy Twoim zdaniem powinny trwać dłużej?
Co sądzę o wakacjach? To czas, w którym nasze ciała i umysły, mogą odpocząć od pracy, szkoły, obowiązków... chociaż na chwilkę. Myślę, że wakacje powinny trwać nie wiecej niż 3 miesiące.
DON SHEOGORATH
Wakacje to najcudowniejszy moment w życiu. Osobiście uważam, że wakacje powinny trwać tyle, co rok szkolny
CAESUM
Wakakcje są potrzebne każdemu z nas. Nie wyobrażam sobie, by wakacji nie było. Nie sądzę, że powinny trwać dłużej. Dwa miesiące wystarczają.
WOJTEK
2.Masz już jakieś plany na wyjazd, czy zostajesz może w domu?
Moje wakacje spędzę tak jak co roku u rodziny, w mieście większym niż moje. Co prawda szkoda mi zostawiać na całe 1,5 miesiąca przyjaciół, ale widuję się z nimi cały rok, więc potrzebuję od tych świrów trochę odpoczynku. Co do samego spędzania czasu, to mam zamiar wykorzystać je na maxa, bawić się, spędzać czas aktywnie, na świeżym powietrzu. Mam nadzieję że pogoda nam dopisze i będę miała taką możliwość. Ewentualnie gdy trafią się deszczowe dni, czy jakieś wolne od imprez czy wyjść wieczory, planuję nadrobić zaległości w lekturach, bo to moje ostatnie wakacje przed maturą i trzeba to jakoś nadgonić, może wyskoczy mi jakiś dodatkowy wyjazd i będę mogła odwiedzić i pozwiedzać jakieś ciekawe miejsce, nie wiem. W sumie planowałam pracować w te wakacje, ale jak na razie wszystkie możliwe opcje nie wypaliły, ale może uda się coś jeszcze znaleźć. Ogólnie, mam w głowie mnóstwo pomysłów na te wakacje, ale ale o których nie zapomnę przez ten miesiąc, i które tak naprawdę mi się uda zrealizować, to się dopiero okaże. Mam nadzieję, że wszystkie.
SMAJL
Nigdy nie planuję co będę robić w wakacje, czysty spontan, dzięki temu mam urozmaicony czas.
RUDZIELEC
Plany? Zależy. Nie chcę zapeszać, ale być może udam się do cioci, która mieszka w Niemczech. Dawno jej nie widziałam a to świetna okazja by znów ją spotkać. Poza tym, nic więcej szczególnego. Myślę, że tak jak w zeszłym roku, wszystko będzie „na spontana“ ^^.
ALEKSANDER
3.Jaki jest twój sposób "zabijania nudy" która w ciągu letniej przerwy przejawia się u wszystkich?
Dj'owanie - Uwielbiam robić klubowe sety,a jednocześnie ćwiczę do stażu prezentera radiowego w pewnym radiu internetowym. Surfowanie po sieci - lubię czytać o rzeczach ważnych i niepoważnych. Amatorskie Fotografowanie - W te wakacje zamierzam jedzić po całym Krakowie i fotografować różne dzielnice, miejsca, zabytki, itd.
MODESTE
Oglądanie seriali! Taki trochę popularny sposób, jednak u mnie całkowicie zabija nudę. Lubię zaczynać ogladąc nowe seriale lub powracać do pierwszych odcinków seriali, ktore skończyłam ogladąć. Jesli zdecyduję się na tą pierwszą opcję, zazwyczaj kończy się na tym, że mam do nadganiana kilkanaście seriali!
POŁÓWKA
Zależy, do czego mam dostęp. Są pod ręką ciekawe książki, to można je przeczytać, można pobazgrać po zeszycie albo zapisać jakieś pomysły (na fabułę filmu choćby), powłóczyć się po okolicy jeśli pogoda (i okolica) sprzyja. No i można pograć na kompie, rzecz jasna. Nie tylko w Simsy... O, pouczyć się jakiegoś języka można, japońskiego na przykład.
MASTER OF DISASTER
Dziękuję serdecznie wszystkim za udzielone odpowiedzi! 
Bluszczyk