View Single Post
stare 04.07.2012, 12:31   #1
Orzechowo

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Po prostu projekt

Strrasznie malutkie zdjęcia, możesz to zmienić w ustawieniach gry.
Zewnątrz: No bryła nie powala. Dach przygniata cały budynek. Jeśli nie masz "Rezydencji i Ogrodów", kąt nachylenia możesz zmienić kodem. Poza tym według mnie lepszy byłby dach dwuspadowy (tak to się nazywa?). Nie cierpię wszechobecnego wyrównania do kratek, a to jeziorko/oczko wodne jest świetnym przykładem. Z tyłu jest trochę miejsca, można je jakoś zagospodarować, ogródek warzywny, basen, cokolwiek. Z przodu kilka przypadkowo postawionych krzaczków i drzewek. Tyle wolnego miejsca!
Przedpokój: Mdły. Jakkolwiek nie jestem zwolenniczką pomieszczeń w żywych/jaskrawych kolorach, to lubię mieć jakiś akcent, coś, co przykuje uwagę. Stolik, kanapa, jakaś ozdóbka. Tu niestety takiego akcentu nie ma.
Kuchnia + jadalnia: Całkowite pomieszanie stylów. Burżujskie szafki z witrażami i lodówka, która bardziej przypomina mi lata 70. Kolory równie przypadkowe. Brakuje mi jakichś typowo kuchennych ozdób, typu patelnie, przyprawy... Nawet Maxis daje trochę wyboru. I te kafelki, zdecyduj się na jeden wzór. Jadalnia... Znowu mdła. Przypadkowe meble, przypadkowe obrazy... Przyprawy lepiej nad blatem by wyglądały imo.
Salon: Sam pomysł z podwyższeniem dobry, ale wykonanie niekoniecznie. I znowu jakieś pseudo ozdobne kafelki przed schodami. Kolorystycznie lepiej, bo wydaje się być ciepło, a nie mdło. Ale ozdoby leżą. o części telewizorowej nie wspomnę. Brak jakiegoś porządnego regału, czegokolwiek, pusto jest po prostu.
Ta jakby część rekreacyjna: Znowu ta sama, nudna kolorystyka. Beznadziejne okna, ni w ząb tu nie pasują, a poza tym nie rozumiem, czemu w jednym są zasłony, w drugim nie...
Sypialnia: Może nie skomentuję, bo nic nie widać. (BTW znowu jakieś pomieszanie z podłogami, to jedyne, co udało mi się zobaczyć).
Łazienka: No niby toto nowoczesne, a tu jakieś "wsiórskie" zasłony, i ZNOWU jakaś wątpliwa ozdoba w postaci różnego koloru podłogi. Zabrakło kafelków w połowie?
Ogółem: Bardzo nieprzemyślany projekt. Mniemam, że budowałeś 'na gorąco', zamiast rozrysować sobie co i jak na kartce. To dużo pomaga. Odnoszę wrażenie, że w połowie straciłeś 'wenę' i potem wybierałeś już przypadkowe umeblowanie, "żeby było". Strasznie mieszasz style. Na początek może warto zacząć budować mniejsze domy? Jest mniej problemu z zagospodarowaniem miejsca, no i mniej roboty, można bardziej wszystko "dopieścić". Poza tym musisz popracować nad zdjęciami, bo sypialnia to masakra jakaś. (Rozumiem, efekt nudy, w monitor świeci, ale chyba warto dopracować dom, prezentację, zanim się coś doda,bo na razie to na robione "na odwal" )
Orzechowo jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.