View Single Post
stare 15.07.2012, 16:29   #669
Master of Disaster

Reputacja: 26
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Jeśli chodzi o folder EA Games z Moich Dokumentach, to wystarczy mu zmienić nazwę na EA Games1, wtedy gra nie będzie go "widzieć" i utworzy nowy. W końcu, zaraz po zainstalowaniu Sims 2 tego folderu jeszcze tam chyba nie ma, on jest tworzony przy pierwszym włączaniu gry (tam są, można powiedzieć, wszystkie zapisy). Jeśli się go skasuje LUB zmieni nazwę, przy wczytywaniu gry zostanie utworzony nowy, i właściwie wtedy ma się "czystą" grę. Jeśli oczywiście ktoś nie bawił się w manipulowanie folderami, które domyślnie znajdują się w Program Files (ściślej, tam, gdzie sobie wybraliśmy, by zainstalować pliki gry). Ten sposób znam z innego forum. Myślę, że warto go wypróbować, zanim ktoś zachce się bawić w przeinstalowywanie gry.
Aha, co do skinów i oczu geneticized (tylko geneticized, nie townified) - ja sądzę, że je można usunąć o ile mamy pewność, że jeszcze nie zostały użyte na żadnym Simie (ani stworzonym przez nas w trybie tworzenia, ani urodzonym w grze, a najlepiej niech także żaden Sim ze skrzyni go nie używa...).
Przed ściągnięciem dodatków tego typu (zwł. townified) warto się zastanowić, czy faktycznie chcemy je mieć, by potem nie było za późno, by je bezpiecznie usunąć. Choć wydaje mi się, że byłby sposób, by się ich pozbyć i tak, ale to... cóż, wymagałoby trochę zabawy z SimPE Zastrzegam, że tak mi się wydaje, pewna nie jestem!

Ostatnio edytowane przez Master of Disaster : 15.07.2012 - 16:41
Master of Disaster jest offline   Odpowiedź z Cytatem