View Single Post
stare 19.07.2012, 18:15   #2
Meryam
Archeolog Renesansu

Reputacja: 51
Domyślnie Odp: Domek nadmorski.

Pierwsza rzecz, jaka mi się rzuciła w oczy to ta nienaturalna trawa sięgająca krawędzi parceli -,- No i, z jednej strony idealnie zielona trawka, a z drugiej piaszczysta plaża? Ponadto, rośliny wchodzące w ogrodzenie = niedokładnie ich ustawianie. Ogródek sam w sobie ubogi w jakąś niższą trawę, drzewka...
Z tyłu brzydkie płytki wokół basenu... A nie! To są panele! O_O Jeszcze lepiej, panele na plaży, spoko. I znowu ubogo w roślinki...
W środku w ogóle nie podoba mi się kuchnia. Jest brzydka kolorystycznie, pusta, wygląda nawet na niezamieszkaną. Kącik jadalny też nie przypadł mi do gustu.
W sypialni łóżko zasłania okno -,- Tapetę powinno się dawać na krótszą ścianę, aby optycznie wydłużyć pokój. Ciasno, trochę zbyt zimna kolorystyka, i tu już tłumaczę, otóż widzę zimny odcień różu, który dodatkowo jest podkreślany przez biel. W garderobie natomiast szafki wchodzą w "okna".
Łazienka, o mój Boże, okropna. Brzydka kolorystyka, pusto... Nawet nie wiem, jak mam to skomentować.
Salon w porządku, tylko razi mnie bardzo pusta ściana za telewizorem.

I teraz jeszcze coś, rozmieszczenie pomieszczeń jest straszne, naprawdę. Salon na końcu, a sypialnia na froncie? Osobiście wolałabym, żeby przechodnie (jeśli w ogóle do czegoś takiego doszło...) oglądali mnie gdy popijam kawę w salonie a nie gdy kładę się spać. To samo w prezentacji, kolejność prezentowania pomieszczeń... Czułam się jakbym z kuchni przechodziła prosto do sypialni, a z łazienki było jedyne wejście do salonu.

Dam 4/10, bo jest kilka rzeczy fajnych, jak np. salon czy taras, ale tych negatywnych rzeczy jest po prostu za dużo...

Meryam jest offline